E fatura türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. E fatura türleri nelerdir?
  2. Kaç çeşit e-fatura var?
  3. Kac cesit fatura vardir?
  4. Faturada bulunması gereken bilgiler nelerdir?
  5. E-fatura ve E-Arşiv fatura nedir?
  6. E-fatura Onaylama süresi kaç gün?
  7. Perakende satış fişi ne zaman düzenlenir?
  8. Toptan satış iade faturası nedir?
  9. Navlun farkı nedir?
  10. Fatura nedir neden kesilir?

E fatura türleri nelerdir?

e-Fatura hazırlarken mükellefin karşısına hazırlayabileceği iki farklı e-Fatura seçeneği çıkar. Bunlar temel e-Fatura ve ticari e-Faturadır.

Kaç çeşit e-fatura var?

Dijital faturalar, kağıt faturalarla aynı hukuki özelliklere sahiptir. e-Fatura ve e-Arşiv Fatura olmak üzere iki çeşit dijital fatura mevcuttur.

Kac cesit fatura vardir?

İşlem amacına göre; satış faturası, irsaliyeli fatura, proforma fatura ve iade faturası olmak üzere 4 çeşit fatura vardır.

Faturada bulunması gereken bilgiler nelerdir?

Faturada mutlaka bulunması gereken bilgiler: Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası Malın veya işin nevi, miktarı fiyatı ve tutarı

E-fatura ve E-Arşiv fatura nedir?

e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

E-fatura Onaylama süresi kaç gün?

(2) Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.

Perakende satış fişi ne zaman düzenlenir?

Perakende satış fişi perakende satış yapan işletmelerin elektrik kesintisi ya da yazar kasanın arızalanması gibi durumlarda yazar kasa fişi yerine düzenlenen bir belgedir.

Toptan satış iade faturası nedir?

Bir firmadan başka bir firmaya ya da bir kişiye ürün satışı yaptığınızda, müşterinizin ürünleri geri iade etmesi durumunda toptan satış iade faturası oluşturulması gerekir. ... Hesapcini hesabınızdan, tarafınıza yapılan bir iade işlemine dair satış iade faturasını kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz.

Navlun farkı nedir?

Bu teslim şekline göre bir ithalat işlemi yapıldığında, satıcının tanzim ettiği faturada mal bedeli ile birlikte taşıma bedeli de yer almaktadır. ... IATA fiyatlarından daha düşük bir ödeme söz konusu ise aradaki fark ithalat beyannamesinde “navlun farkı” olarak beyan edilmektedir.

Fatura nedir neden kesilir?

Fatura kesebilmek için faturada belirli şeylerin bulunması gerekir. ... Fatura neden kesilir sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz; ticari işletmenin bilanço ve gelir tablolarının oluşumunu sağlamaktadır. Satılan mal ve hizmetin miktarını belirler. Aynı zamanda iadesinin yapılabilmesi içinde fatura gerekli bir belgedir.