Venöz yetmezlik nedir neden olur?

İçindekiler:

  1. Venöz yetmezlik nedir neden olur?
  2. Venöz Yetmezlik kendiliğinden geçer mi?
  3. Venöz yetmezlik tedavi edilir mi?
  4. Venöz Yetmezlik tehlikeli midir?
  5. Venöz yetmezliği için ne yapılmalı?

Venöz yetmezlik nedir neden olur?

Venöz Yetersizlik Nedir? Toplardamarlarda bulunan kapakçıklar (valfler), normal bir vücut işleyişinde kanın geri akışını önleyen bariyer görevi görmektedirler. Bu kapakçıkların bozulması ya da tıkanması sonucu kanın kalbe geri akışı bozulmakta, meydana gelen duruma venöz yetersizlik adı verilmektedir.

Venöz Yetmezlik kendiliğinden geçer mi?

Varislerin nedeni, venöz yetmezlik nedeniyle kirli kan basıncının artmasıdır. Venöz yetmezlik başladıktan sonra, kendiliğinden ya da ilaç tedavisiyle düzelmez. Kapaklardaki deformasyon gittikçe artar, damar ve varisler gittikçe daha fazla genişler.

Venöz yetmezlik tedavi edilir mi?

Ameliyat gereksinimi derin toplardamar tıkanıklığına bağlı olarak da gelişebilir, yüzeyel damarlarda yetmezlikle de gelişebilir. Eğer toplardamarda tıkanıklık nedeniyle değilse lazer ameliyat ile basit bir şekilde venöz yetersizlik tedavi edilebilir.

Venöz Yetmezlik tehlikeli midir?

Dr. Hakkı Serkan Şahin), aşırı kilo, hareketsiz kalmak ve sürekli ayakta kalmak gibi durumlarla da tetiklenen varis ve venöz yetmezliğinin tedavi edilmediği takdirde kalp damar sağlığı açısından ciddi sorunlara neden olabildiğini belirtti.

Venöz yetmezliği için ne yapılmalı?

Yani, modern venöz yetmezlik tedavisinde, kaçak yapan yüzeyel venler bir iğne deliğinden tahrip edilerek kapatılır ve vücut tarafından doğal bir şekilde yok edilirler. Günümüzde bu amaçla daha çok damarı ısı ile tahrip eden yöntemler kullanılır. Bunların en sık uygulananları lazer ve radyofrekanstır.