Asli hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İçindekiler:

  1. Asli hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?
  2. Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?
  3. Asli Hukuk mahkemesi Nerede?
  4. Kadastro hangi mahkeme?
  5. Genel ceza mahkemeleri nelerdir?
  6. 1 Sulh Hukuk mahkemesi nedir?

Asli hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Asliye hukuk mahkemesi, kanun başka bir mahkemeyi özellikle görevlendirmediği müddetçe dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın aşağıdaki iki kategori içinde yer alan her türlü davaya bakmakla görevlidir (HMK m.2): Malvarlığı haklarına ilişkin davalar, Şahıs varlığına ilişkin davalar.

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro mahkemesi; taşınmaz mal mülkiyetine ve sınırlı ayni haklara, tapuya tescil veya şerh edilecek veyahut beyanlar hanesinde gösterilecek sair haklara, sınır ve ölçü uyuşmazlıklarına, kadastroya ve tapu sicilini ilgilendiren benzeri davalara ve özel kanunlarca kendisine verilen işlere bakıyor.

Asli Hukuk mahkemesi Nerede?

BAKIRKÖY ADLİYESİ Bakırköy Adliyesi Bahçelievler Ek Binaya taşınan mahkemeler: İş Mahkemeleri, Aile Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Asliye Hukuk Mahkemeleri, Tüketici Mahkemeleri ve Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleridir.

Kadastro hangi mahkeme?

Kadastro davalarında görevli mahkeme kadastro mahkemeleri olup, yetkili mahkeme taşınmazın bulunduğu yer mahkemesidir. Kadastro davalarında zamanaşımı süresi değil hak düşürücü süre söz konu olmaktadır.

Genel ceza mahkemeleri nelerdir?

Ceza yargılamaları, ağır ceza mahkemesi, asliye ceza mahkemesi, çocuk mahkemesi, çocuk ağır ceza mahkemesi, fikri ve sınai haklar ceza mahkemesi gibi mahkemelerde yapılmaktadır. Ancak, ceza yargılamalarının yapıldığı esas görevli mahkemeler asliye ceza ve ağır ceza mahkemeleridir.

1 Sulh Hukuk mahkemesi nedir?

Sulh hukuk mahkemesi; belirli özel hukuk davalarına bakmak üzere kurulmuş olan, asıl görevli mahkeme olan asliye hukuk mahkemesi ile birlikte iki genel mahkemeden biridir (5235 sayılı Kanun m.4). Sulh hukuk mahkemeleri, tek hakimli olup her yargı çevresinde (adliyede) kurulması gereken mahkemelerdendir.