Tip 1 Timpanoplasti nedir?

İçindekiler:

  1. Tip 1 Timpanoplasti nedir?
  2. Timpanoplasti ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Endoskopik Timpanoplasti nedir?
  4. Timpanoplasti Mastoidektomi nedir?
  5. Kulak zarı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?
  6. Kulak zarı ameliyatından sonra akıntı olur mu?

Tip 1 Timpanoplasti nedir?

Kronik orta kulak problemlerinde orta kulakta ve mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenerek kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması işlemi Timpanoplasti olarak isimlendirilmektedir. Sadece delik olan zarın onarılması işlemine ise Tip 1 timpanoplasti veya miringoplasti adı verilmektedir.

Timpanoplasti ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat genel anestezi altında ağrısız yapılmaktadır. Ameliyat süresi ameliyatta yapılacak işlemlere bağlı olarak 1-3 saat arası sürebilmektedir. Kulak çevresinde bulunan kas kılıfı (fasya) ve kıkırdak gibi dokulardan faydalanılarak kulak zarındaki delik onarılır.

Endoskopik Timpanoplasti nedir?

Kulak zarı delinmeleri ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan “Timpanoplasti” ameliyatı teknik olarak kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kulak arkasındaki mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi işlemidir.

Timpanoplasti Mastoidektomi nedir?

Timpanoplasti ameliyatı nedir? Kronik orta kulak problemlerinde uygulanan “Timpanoplasti” ameliyatı teknik olarak orta kulakta ve mastoid kemik içindeki iltihabın temizlenmesi, kulak zarı ve orta kulaktaki kemikciklerin ve işitme sisteminin onarılması işlemidir.

Kulak zarı ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Timpanoplasti, hem kulak zarının hem de bu kemikçik zincirinin tamir ve onarımının yapıldığı işlemin adıdır. Kulak zarında delik olan ve kronik yani devamlı orta kulak iltihabı bulunan hastalarda orta kulak ve orta kulaktaki kemiklerin içindeki iltihabın temizlenerek, kulak zarının kapatılması (yama) işlemi yapılır.

Kulak zarı ameliyatından sonra akıntı olur mu?

Kulak Zarı Ameliyatı Sonrası Dönem Hafif ağrı olabilirse de basit ağrı kesicilerle giderilebilir. Giderek azalan hafif akıntı olabilir. Kulak arkasından kesi yapılması durumunda bölgede hafif uyuşukluk oluşabilir. Bu durum normaldir ve kendiliğinden düzelir.