Dil sıyırma işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dil sıyırma işlemi nasıl yapılır?
  2. Dil temizlemek önemli mi?
  3. Prokudent dil temizleyicisi nasıl kullanılır?
  4. Dil kazıyıcı nasıl kullanılır?

Dil sıyırma işlemi nasıl yapılır?

Dil Temizleme Yöntemleri Kaşığı, alt kısmı damağa denk gelecek şekilde ters tutarak dil üstüne yerleştirebilirsiniz. Kaşığı veya temizleyici spatulayı dilin üstünü sıyırarak kendinize çekebilirsiniz. Bu sırada dilin zedelenmemesine özen göstermelisiniz. Dil temizleme spatulası yerine diş fırçası da kullanabilirsiniz.

Dil temizlemek önemli mi?

Dil yapısındaki koşullar bakterilerin büyümesi için oldukça elverişlidir. Dili ihmal ederek, sadece dişlerimizi fırçalarsak 1-2 saat içerisinde dil yüzeyinde yer alan bakteriler tekrar dişlere yapışacak ağız ve diş hijyeni korunamayacaktır. Dilin temizlenmesi bu noktada çok önemlidir.

Prokudent dil temizleyicisi nasıl kullanılır?

Kullanım
  1. Diş fırçaları ile dişlerinizi fırçaladıktan sonra dil temizleyicisinin sert kenarını dilinizin arka yüzeyine yerleştirin ve dilinizin ucuna kadar çekerek temizleyin.
  2. İşlemden sonra dil üzerinde kalan kalıntıları temizlemek için dil temizleyicisinin yumuşak kenarıyla işlemi tekrarlayın.
Daha fazla öğe...

Dil kazıyıcı nasıl kullanılır?

Dil kazıyıcı, dili temizlemek için kullanılan geleneksel bir yöntemdir. Günümüzde, plastik veya metalden yapılmış dil kazıyıcı satın alabilirsiniz. Sadece aletin kenarını dilinizin arkasına yerleştirin ve kazıyıcıyı yavaşça öne doğru çekin. Bazı insanlar dili temizlemek için normal diş fırçası kullanır.