Ayçiçeği hangi gübreyi sever?

İçindekiler:

  1. Ayçiçeği hangi gübreyi sever?
  2. Ayçiçeği ne hangi gübre ile ekilir?
  3. 2020 Ayçiçek fiyatları ne olur?
  4. Ayçiçeği kaç günde bir sulanır?
  5. Ayçiçeğinde yağ oranı nasıl artırılır?
  6. Ay çekirdeği nasıl sulanır?
  7. Tohum verimi nasıl hesaplanır?
  8. Ayçiçeği yağı nerede üretilir?

Ayçiçeği hangi gübreyi sever?

Sadece fosfor içermesi yönünden ayçiçeği tarımında en çok kullanılan gübre triple süperfosfat (% 43-46)' tır. Eğer toprak analizi sonucu bu gübreye ihtiyaç duyulursa tamamı ekim öncesi toprağa verilip karıştırılmalıdır.

Ayçiçeği ne hangi gübre ile ekilir?

Eğer toprakta yeterli potasyum yoksa ve toprak tahlil sonucu bu besin maddesinin eksikliği belirtiliyorsa ayçiçeği topraktan fazla miktarda potasyum kaldırdığından, topraktaki mevcut miktara da bağlı olarak, 50 kg/da oranında 15-15-15 gübresi uygulamak gerekir.

2020 Ayçiçek fiyatları ne olur?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 ürünü yağlık ayçiçeği alım fiyatını ton başına lira açıkladı. Fiyat daha sonra liraya kadar düştü. 2020 ürününde ise hasat başlarken tonu 3 bin lira olan yağlık ayçiçeği liraya kadar yükseldi.

Ayçiçeği kaç günde bir sulanır?

Sulama karık metodu ile bitkinin ihtiyaç duyduğu zamanlarda yapılmalıdır. Bitki tabla teşekküllü, çiçeklenme ve süt olumu devresinde suya oldukça duyarlıdır. Bu devrelerde dikkat edilerek bitki 15-20 cm olduktan sonra 8 günde bir sulanmalıdır.

Ayçiçeğinde yağ oranı nasıl artırılır?

Bitki besleme programında 13.18.15+2(MgO)+10 (SO3) deseninde formüle edilmiş taban gübresi kullanılmıştır. Yüksek verimle birlikte ayçiçeğinde kalite kriteri olan yağ oranında artış sağlayan bu çeşit gübrelemelerin ayçiçeğinde yağ oranını arttırıldığı gözlenmiştir.

Ay çekirdeği nasıl sulanır?

Ayçiçeği için sulama çok önemlidir. Çiçeğin baş kısmını ve saplarını ıslatmadan direkt toprağa su vermek gerekir. Yoksa bitki çürür. Fide halindeki ayçiçeklerini haftada bir sulayabilirsiniz.

Tohum verimi nasıl hesaplanır?

Tohum ile sap dövülüp ayrıldıktan sonra biyolojik verimden tohum veriminin çıkarılması ile elde edilir. Her tekerrürden 4 paralel alınan 100'er adet tohumun ağırlıkları ortalamasının 10 ile çarpılmasıyla elde edilir.

Ayçiçeği yağı nerede üretilir?

Ayçiçeği Yağının En Çok Üretildiği Bölgeler Nerelerdir? Ülkemizde ayçiçeği yağlık olarak en fazla Trakya-Marmara Bölgesinde %47,2 oranıyla üretilmekte, %29,2 ile Orta Anadolu, ile Karadeniz, %8,7 ile Akdeniz Bölgelerinde üretilmektedir. Ülkemizde üretilen ayçiçeği yağları oldukça kaliteli ve verimlidir.