Lazer ameliyatı ne demek?

İçindekiler:

  1. Lazer ameliyatı ne demek?
  2. Excimer lazer mi no touch lazer mi?
  3. Excimer lazer ne demek?
  4. No touch lazer kaç kere yapılabilir?
  5. Göz Lazer tedavisi kaç günde iyileşir?
  6. Göz çizimi ameliyatı ne kadar?

Lazer ameliyatı ne demek?

Lazer ameliyatı, excimer lazer cihazı aracılığı ile miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kornea kırma kusurlarını düzelterek net görmeyi sağlayan bir ameliyat olarak tıp dünyasındaki yerini almıştır. Lazer teknolojisi göz hastalıklarının tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Excimer lazer mi no touch lazer mi?

NO TOUCH lazer, yüzey tedavilerinde de aynı lasik tedavisinde olduğu gibi excimer lazer teknolojisi kullanılır. Her iki teknikte de kişiye özel wavefront tedavileriyle HD kalitesinde görüş elde etmek mümkündür. Her iki operasyon da gözler damla ile uyuşturularak yapılır ve operasyon sırasında ağrı olmaz.

Excimer lazer ne demek?

Excimer Laser, argon-florid gaz karışımının elektrikle uyarılması sonucu elde edilen ve 193 nm dalga boyuna sahip UV lazerdir. Tüm dünyada 30 yıla yakın bir zamandır Miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırma kusurlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

No touch lazer kaç kere yapılabilir?

No Touch Lazer göz ameliyatı kaç kez yapılabilir? Kalıcı bir traşlama uygulandığı için tek bir tedavi yeterli olmakla birlikte, numaraların ilerlemesi veya geri dönüş yaşanılan olgularda eğer kornea dokusu izin veriyorsa ikinci lazer tedavisini uygulamak mümkündür.

Göz Lazer tedavisi kaç günde iyileşir?

İyi görmeyi kazanma süreci LASIK'e göre daha uzun olup 3-4 hafta kadar sürebilir. Operasyon sonrası yaklaşık 2–4 gün ağrılı ve rahatsız edici geçer, nedeni ise epitel iyileşmesinin bu sürede tamamlanmasıdır.

Göz çizimi ameliyatı ne kadar?

Göz çizdirme ameliyatı fiyatı günümüzde 300 tl arasında değişmektedir. Lazer göz ameliyatları çoğunlukla SGK tarafından karşılanmaz ancak hastalarımıza indirim sağlanmaktadır.