Kanser kelimesi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Kanser kelimesi nereden gelir?
  2. Kanser Latincesi nedir?
  3. Kanser hangi dil?
  4. Kanserin Türkçe anlamı nedir?
  5. Kanserin diğer adı nedir?
  6. Kaç tane kanser çeşidi vardır?
  7. Kanser nasıl ortaya çıktı?

Kanser kelimesi nereden gelir?

Latince cancer "1. yengeç, 2. ur, tümör" sözcüğünden alıntıdır. Latince sözcük Arkaik Latince yazılı örneği bulunmayan *carcr-os "yengeç" sözcüğünden alıntıdır.

Kanser Latincesi nedir?

Kanser, Latincede yengeç anlamına gelen "crab" sözcüğünden türetilmiştir. Yunanlı hekim Hipokrat, hastalığın başladığı bölgeden diğer organlara yayılmasını gözlemleyerek bu tanımlamayı yapmıştır. Kanser vücuttaki bir hücre grubunun farklılaşarak, aşırı ve kontrolsüz şekilde çoğalması sonucu meydana gelmektedir.

Kanser hangi dil?

Kanser, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Kanserin Türkçe anlamı nedir?

Kanser kelimesi Türkçe'de "1. yengeç, 2. ur, tümör" anlamına gelir. Latince cancer "1. yengeç, 2. ur, tümör" sözcüğünden alıntıdır.

Kanserin diğer adı nedir?

Kötü huylu (malign) tümörler ise kanser olarak adlandırılır.

Kaç tane kanser çeşidi vardır?

Kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla gelişen kötü huylu tümörlere ve urlara denir. Kanserin 100'den fazla türü vardır.

Kanser nasıl ortaya çıktı?

Tüm kanser türleri anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalmasıyla oluşmaktadır. Kanserin tarihi eski çağlara dayanmaktadır. Tarihsel olarak ilk defa M.Ö.3000'lerde Mısır'da ortaya çıktığı bilinmektedir. Kanser epidemiyolojisi kavramı ise 18.yüzyılda ortaya çıkmıştır.