Otoimmun alopesi Nedir?

İçindekiler:

  1. Otoimmun alopesi Nedir?
  2. Alopesi areata nasıl geçer?
  3. Alopesi areata ne kadar sürer?
  4. Saçkıran olan yer kaşınır mı?
  5. Alopesi sebebi nedir?

Otoimmun alopesi Nedir?

Saçkıran veya tıp literatüründeki ifade ile alopesi areata sık görülen ve bölgesel saç kaybına neden olan bir otoimmün bozukluktur. Otoimmün bozukluklar genel olarak bağışıklık sisteminin kendi hücre ve dokularına karşı mücadeleye girişmesini ifade eder. Bu rahatsızlıkta etkilenen bölge kıl kökleridir.

Alopesi areata nasıl geçer?

Her ne kadar doktorların saçların daha hızlı yeniden büyümesine yardımcı olması için önerilebilecek bazı tedavi şekilleri olmasına rağmen alopesi areatanın tedavisi yoktur. Saçkıran tedavisinin en yaygın şekli, bağışıklık sistemini baskılayabilen güçlü anti-enflamatuar ilaçlar olan kortikosteroidlerin kullanılmasıdır.

Alopesi areata ne kadar sürer?

Alopesi areata veya halk dilindeki adı ile saçkıran, cilt hastalıkları uzmanı (Dermatolog) tarafından tedavi edilmelidir. Tedavi hastanın yaşına, tutulan bölgeye ve hastalığın şiddetine göre değişiklik gösterir. Tedavi birkaç ay sürebilir, bu yüzden tedaviye uyum ve düzenli kontroller önemlidir.

Saçkıran olan yer kaşınır mı?

Saçkıran belirtileri Saçkıran genellikle ağrıya veya başka semptomlara neden olmaz. Ancak saç ya da kıl dökülmesinden hemen önce, deride karıncalanma, kaşınma veya yanma hissedilebilir.

Alopesi sebebi nedir?

Saçkıran(Alopesi areata) neden olur? Saçkıran hastalığının nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Fakat otoimmün nedenlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Otoimmün hastalıklar, vücudun kendi hücre ve dokularını yabancı olarak tanıması ile ortaya çıkar.