Petrol açmak ne kadara mal olur?

İçindekiler:

  1. Petrol açmak ne kadara mal olur?
  2. Petrol Ofisi açmak için ne lazım?
  3. Akaryakıt bayiliği nasıl alınır?
  4. Benzin istasyonu işi karlı mı?
  5. Bir kuyumcu açmak ne kadara mal olur?
  6. Akaryakıt istasyonu en az kaç metrekare olmalı?
  7. Socar kaç istasyonu var?
  8. Kuyumcu olmak için hangi bölüm okunmalı?
  9. Petrol açmak için kaç metrekare?
  10. Bayilik Lisansı nedir?
  11. Akaryakıt istasyonları muaf mı?

Petrol açmak ne kadara mal olur?

Bir akaryakıt istasyonu kurulum maliyeti minumum 500.0.000 TL civarındadır. Bu maliyet 2.000.000 TL kadar çıkabilmektedir. İstasyonun gayrimenkullerini değerleme kapsamına alırız.

Petrol Ofisi açmak için ne lazım?

Benzin İstasyonu Açmak İçin Gerekli Belgler
  • Dilekçe.
  • Gayrisıhhî Müessese Açma Ruhsatı Başvuru Beyan Formu.
  • Ayrıntılı Adres Krokisi.
  • İmar Durum Belgesi (İlçe Belediye Başkanlığı (gerekli görüldüğünde istenecektir) )
  • Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskân)
Daha fazla öğe...•BE

Akaryakıt bayiliği nasıl alınır?

Birinci şart benzin istasyonu bayilik başvurusu yapacaksanız bir arazinizin olması. Benzin istasyonu kurulacak bölgenin, imar planında ticaret ve sanayi alanı olması gerekmektedir. Akaryakıt ve LPG ruhsat talebi için öncelikle, ilgili bulunduğu belediyelere çalışma ruhsatı talebinde bulunmanız gerekir.

Benzin istasyonu işi karlı mı?

Türkiye'de istasyonlar her gün binlerce lira para kazanır. Ancak bu paraların büyük bir kısmı masraflara gider. Kar payı ise yüzde 8-10 civarındadır. Yani günde 10 bin TL kazanan bir istasyon 10 bin TL kazanan bir istasyon ise 10 bin TL civarında kar etmektedir.

Bir kuyumcu açmak ne kadara mal olur?

Kuyumcu açmak için ortalama 500 bin dolar sermaye gerekmektedir. Eğer gümüş kuyumcusu olacaksanız, bu rakam 100 bin TL'ye kadar inebilir. Pırlanta ve benzeri ürünleri de satacaksanız en az 1-2 milyon dolarınız olmalı.

Akaryakıt istasyonu en az kaç metrekare olmalı?

Akaryakıt istasyonu kurulabilmesi için arsanın en az 1600 m2 olması gerekir. Arsa belediye sınırları içerisinde ise 40 m, il özel idare sınırlarında ise bölünmüş yolda 45 m, bölünmemiş yolda 50 m yola cephesi olması gerekir.

Socar kaç istasyonu var?

SOCAR, akaryakıt dağıtım sektöründe 14 adet SOCAR tarafından işletilen, 76 adet bayi olmak üzere toplam 90 adet akaryakıt istasyonu ile Türkiye genelinde tüketicilere hizmet vermektedir.

Kuyumcu olmak için hangi bölüm okunmalı?

Mesleğin eğitimi, yeterli sayıda talep olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinin kuyumculuk teknolojisi alanı Takı İmalatı (Kıymetli Metal ve Taş İşlemeciliği) bölümünde kalfalık ve ustalık eğitimleri verilmektedir. Ayrıca mesleki ve teknik liselerde de aynı alan üzerinde meslek eğitimi verilmektedir.

Petrol açmak için kaç metrekare?

– Bir akaryakıt istasyonu kurabilmek için minimum 1.600 metrekare alana sahip olmanız gerekiyor. Bu arsanın en yakın bölünmüş veya bölünmemiş yola 50 metre cephesinin olması ve en yakın kavşağa 150 metre uzak olması gerekiyor.

Bayilik Lisansı nedir?

Bayilik lisansı, bir gerçek veya tüzel kişinin piyasada bayilik faaliyet gösterebilmek için 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu (Kanun) kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) almak zorunda olduğu izin belgesidir.

Akaryakıt istasyonları muaf mı?

Benzin istasyonları, kuruyemişçiler, büfeler ve halk ekmeklerin son durumu için İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelge takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi yayınlandı. ... Akaryakıt istasyonları, lastik tamircileri ve buralarda çalışanlar kısıtlamadan muaf tutulacak.