Kuaförlük kursu ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kuaförlük kursu ne kadar sürer?
  2. Kuaförlük eğitimi nasıl alınır?
  3. Kuaför salonu açmak için neler gerekli?
  4. Kuaför ustalik belgesi ne kadar sürede alınır?
  5. Halk eğitim kurslarına kimler gidebilir?
  6. Kadın kuaförler ne kadar kazanıyor?

Kuaförlük kursu ne kadar sürer?

Kuaför Eğitimi Süresi 1360 saatlik eğitim yaklaşık olarak 14 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim koordinatörlerimizle görüşmeniz kurs seçimi yaparken size kolaylık sağlayacaktır.

Kuaförlük eğitimi nasıl alınır?

Kuaförlük kursları tüm Türkiye'de bulunan halk eğitim merkezleri ve veya akşam sanat okulları tarafından da verilmektedir. Ustalık belgesi almak isteyen bireyler mutlaka akşam sanat okulu ve halk eğitim merkezlerini tercih etmelidirler.

Kuaför salonu açmak için neler gerekli?

MÜRACAAT ESNASINDA HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR
  • Ruhsat Başvuru Ve Beyan Formu (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden Temin Edilebilir.)
  • Kira Kontratı (Mülk sahibi vefatı durumunda veraset İlanı ve varislerin kira kontratında imzaları gerekmektedir.)
  • Vergi Levhası
Daha fazla öğe...

Kuaför ustalik belgesi ne kadar sürede alınır?

Kuaför Ustalık belgesi alma süresi çıraklık ve kalfalık süresi kapsamında değişkenlik göstermektedir. Denklik kapsamında kalfalık belgesinin alınabilmesi için ortalama olarak 2 ay süreyle beklemeniz gerekmektedir. Denklik işlemleri sonucunda 1 aylık süreli de sınav süresi bulunmaktadır.

Halk eğitim kurslarına kimler gidebilir?

18 Yaşından Küçükler Kurslara Veli İzni İle Katılmaktadır. Kurslar Halk Eğitim Merkezlerinin Merkez Binaları Dışında, Mahalle Ve Köylerde, Kamu Kurumlarının Binalarında, Eğitim Öğretim Kurumlarında, Özel Sektör İş Yerlerinde, Sağlık Kurumlarında, Mobil Eğitim Araçlarında vb. Uygun Yerlerde Açılabilmektedir.

Kadın kuaförler ne kadar kazanıyor?

Kuaförlük mesleğine yeni başlayanlar tarafından elde edilebilecek kazançların prim hariç 1800 arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Kuaförlerin kazançlarının 40 arasında değiştiğini söyleyebiliriz.