Pırlanta E color ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlanta E color ne demek?
  2. En iyi pırlanta kesimi nedir?
  3. Pırlantada vs sı ne demek?
  4. Pırlanta renk kodları nedir?
  5. Prenses kesim ne demek?
  6. Pırlantada sı Quality ne demek?
  7. Diamond CT ne demek?
  8. Pırlanta da F mi G mi?

Pırlanta E color ne demek?

E – F renk pırlanta: Renksizdirler ve ekstra beyaz kategorisinde yer alırlar. Ancak gemologlar (taş bilimciler) tarafından belirlenebilecek çok hafif renk içerirler. Nadir bulunurlar. Çok iyi kalite ve uygun fiyat olmasını isteyenlerin tercih edeceği pırlanta renkleridir.

En iyi pırlanta kesimi nedir?

Oval Kesim (Oval Cut); Yine en çok tercih edilenler arasındadır ve ışıltısı da yuvarlak kesime yakındır. Markiz Kesim (Marquise Cut); Biçiminden dolayı, parmağı daha ince ve uzun gösterir; pırlantanın daha büyük görünmesini sağlar.

Pırlantada vs sı ne demek?

SI berraklığında bir taş ile VS yada VVS arasındaki fark nedir? SI1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlanta ki izleri çıplak gözle göremez. ... VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir.

Pırlanta renk kodları nedir?

Pırlantada renk D ile Z arası bir skalada beş genel kategoride değerlendirilir. Bunlar; ekstra beyaz (colorless – renksiz), beyaz (nearly colorless – neredeyse renksiz), zayıf sarı (faint yellow), çok açık sarı (very light yellow) ve açık sarıdır (light yellow).

Prenses kesim ne demek?

Prenses kesim tektaş yapısı itibariyle kareye benzeyen ve köşeleri sivri olan bir tektaş kesimidir. Yani prenses kesim için kare kesim tektaş demek yanlış olmaz. Asaleti ve soyluluğu çağrıştırmasıyla bilinir.

Pırlantada sı Quality ne demek?

SI 1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlantada ki izleri çıplak gözle göremez. Bu izleri pırlantacıların sahip olduğu büyüteçler ile eğitimli bir göz görebilir. Bu açıdan bütçeye göre SI 1 pırlanta almakta makbuldür.

Diamond CT ne demek?

Pırlanta piyasası içinde kısaltması Ct olan Karat günümüzde en çok tercih edilen pırlantaların değerini belirlemektedir. ... Karat, pırlanta ve mücevher dünyasında çok önemli yere sahiptir. Karat Nedir? Karat, pırlantanın ağırlık birimi ölçüsü olarak tanımlanmaktadır.

Pırlanta da F mi G mi?

Pırlanta renk skalasında bulunan F pırlanta ekstra beyaz pırlanta sınıfında en yüksek olan pırlantadır. Diğer bir renk olan G ve H renk pırlanta ise sarı renge dair hiçbir iz barındırmayan pırlanta derecesidir. ... Ülkemizde ise en fazla tercih edilen pırlantalardır.