Emsan mı Karaca mı?

İçindekiler:

  1. Emsan mı Karaca mı?
  2. Emsanı kim satın aldı?
  3. Jumboyu kim satın aldı?
  4. Emsan nasıl bir marka?
  5. Schafer sahibi kim?
  6. Nubar Colakyan kimdir?
  7. Jumbo hangi ülkeye ait?
  8. Emsanı kim aldı?
  9. Korkmaz çelik Tencere sahibi kim?
  10. Schafer israil malı mı?

Emsan mı Karaca mı?

Karaca 2008'de Emsan'ı aldı. 2012'de Karaca Home kuruldu. 2014'te Jumbo markası da Karaca ailesine katıldı. Son olarak da Alman Weimar markasını satın aldık.” Weimar 1790'de Almanya'nın Weimar kentinde kuruldu.

Emsanı kim satın aldı?

Uzun yıllar pazar lideri iken zor duruma düşen şirket, iki yıl önce bünyesine girdiği yeni sahipleri ile ikinci baharını yaşıyor. 2000 yılında Bahreynli bir yatırım bankası olan Taib Bank'ın sahibi olduğu Keten A.Ş.'ye satılan Emsan'a 2006 yılında da iş adamı Mahmut Tümenbatur ortak oldu.

Jumboyu kim satın aldı?

Nubar Çolakyan'ın 67 yıl önce çatal ve kaşık üretmek için kurduğu Jumbo, 20 milyon dolara ailenin elinden çıktı. Markanın yeni sahipleri Karaca Porselen'in sahibi Fatih Karaca ve elektronik markası Sunny'nin patronu Adem Atmaca oldu. Birkaç ay sönce sessiz sedası gerçekleşen satın almanın bedeli ise 20 milyon dolar.

Emsan nasıl bir marka?

Emsan Mutfak, 1971 yılında kurulmuş olan bir mutfak ve ev gereçleri markası olarak bilinmektedir. Bir emaye atölyesi olarak faaliyete başlayan Emsan, kurulduğu günden bugüne sürekli olarak kendini geliştirerek daha kaliteli, daha şık ve daha yenilikçi olmayı hedeflemiştir.

Schafer sahibi kim?

Bir Alman markası olan Schafer, 2003 yılında, çelik mutfak ürünleri ticareti yaparak sektörde faaliyet gösteren Aslan Ticaret'in sahibi Tuncay Aslan tarafından, 80 ülkeyi kapsayacak bir anlaşma ile satın alındı.

Nubar Colakyan kimdir?

Nubar Çolakyan kimdir? 1947 yılında Jumbo'yu çatal kaşık üretimi için Nubar Çolakyan kurmuştur. 73 yıllık tarihi ile halen sofraları süsleyen Jumbo, 2014 yılında 20 milyon dolar karşılığında Karaca ailesinin bünyesine katılmıştır.

Jumbo hangi ülkeye ait?

Jumbo, Yunanistan merkezli çocuk oyuncakları, bebek eşyaları, kırtasiye, mevsimlik ürünler ve ev öğeleri satışı yapan bir perakende şirketidir. Şirketin merkezi Moshato'da yer almaktadır. Jumbo Yunanistan'da 52 mağazaya sahiptir ve ülkenin en büyük oyuncak perakendecisidir.

Emsanı kim aldı?

2000'de Bahreynli Taib Bank'ın sahibi olduğu Keten A.Ş.'ye geçen Emsan'a 2006 yılında iş adamı Mahmut Tümenbatur, yüzde 25'ini alarak ortak oldu.

Korkmaz çelik Tencere sahibi kim?

Korkmaz, 1972 yılında Hakkı Korkmaz tarafından kurulan, Türkiye merkezli bir paslanmaz çelik mutfak eşyaları ve elektrikli ev aletleri üretim şirketidir.

Schafer israil malı mı?

Schafer: Aslen bir Alman markası olan Schafer'in Türkiye hakları, 2004 yılında Aslan Ticaret tarafından satın alındı.