Şakiro ne zaman öldü?

İçindekiler:

  1. Şakiro ne zaman öldü?
  2. Dengbej Şakiro kaç yaşında öldü?
  3. Şahe Dengbejan kimdir?
  4. Şakiro kaç doğumlu?
  5. Şakiro kimdir nerelidir?
  6. Dengbej Zahiro kaç yaşındadır?
  7. Kürt sanatçı Reşo kimdir?
  8. Şakıro hangi aşiretten?
  9. Şakir Deniz mezarı nerede?
  10. Dengbej Zahiro ne zaman öldü?
  11. Zahiro nereli?
  12. Kürt sanatçı Reşo nereli?
  13. Kürtçe Reşo ne demek?
  14. Hozan Aydin nereli kimdir?

Şakiro ne zaman öldü?

1996 Şakiro/Ölüm tarihi

Dengbej Şakiro kaç yaşında öldü?

Şakir Deniz ya da bilinen adıyla Şakiro, (d. 1936 Ağrı - ö. 1996; İzmir, Türkiye), Kürt dengbej.

Şahe Dengbejan kimdir?

Şakir Deniz ya da bilinen adıyla Dengbej Şakiro, 1936 yılında Ağrı'da doğdu. Kürtler arasında güzel sesinden dolayı 'Kewê Ribat' (Rabat Kekliği) ve 'Şahê Dengbêjan' (dengbejlerin şahı) olarak anılmaktadır. Şakiro (Şakir Deniz) kendisi gibi usta bir dengbêj olan 'Resoyê Gopala'nın öğrencilerindendir.

Şakiro kaç doğumlu?

1936 Şakiro/Doğum tarihi

Şakiro kimdir nerelidir?

Ağrı, Türkiye Şakiro/Doğum yeri

Dengbej Zahiro kaç yaşındadır?

Dengbêj Zahiro (Zahir Koçu) 1950 yılında Diyarbekir'in Silvan İlçesinde dünyaya gözlerini açar. Aslen 'Bekirî' aşiretindendir. 15 yaşında iken ailesi Diyarbekir'den Muş'un Bulanık (Kop) ilçesine göç eder. Kendi deyimiyle aslen Silvan'ın Kinyada köyündendir.

Kürt sanatçı Reşo kimdir?

Reso (Resoye Gopalan), Ferzê'nin şagirtı (öğrencisi), Evdalê Zeynikê geleneğinden bir dengbej. Reso 1890 yılında Karaçoban'nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. ... Bu bölge'de yaşayan Dengbêj Sîno'dan dengbejlik dersi almış, Kilam söylemeyi öğrenmiştir. Reso gençliğinde hep köyden köye göç etmiştir.

Şakıro hangi aşiretten?

Şakiro, Redki aşiretine mensuptur. Redki aşireti Zilan (Zilli) aşiretler konfederasyonuna bağlıdır., Şakiro'nun babası Bedih,Bedihê Zilli ismi ile tanınmıştır.

Şakir Deniz mezarı nerede?

ŞAKİRO'NUN MEZARI NEREDEDİR? Şakiro, 1996'da İzmir'de hayatını kaybettikten sonra İzmir Çamlıkule Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Dengbej Zahiro ne zaman öldü?

Şakiro, 1996'da İzmir'de hayatını kaybettikten sonra İzmir Çamlıkule Mezarlığı'na defnedilmiştir.

Zahiro nereli?

Dengbêj Zahiro kimdir ZAHIRO (1950-……) Dengbêj Zahiro (Zahir Koçu) 1950 yılında Diyarbekir'in Silvan İlçesinde dünyaya gözlerini açar. Aslen 'Bekirî' aşiretindendir.

Kürt sanatçı Reşo nereli?

Reso 1890 yılında Karaçoban'nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile'si Erivan muhacırlarındandır. Reso okul yüzü görmemiştir. Genç yaşta Gopalan ve çevre köylerde çobanlık yaparak ailesinin geçimini sağlamıştır.

Kürtçe Reşo ne demek?

reşo: dengbêjlik içinde peyîzok, heyronok ve daha birkaç biçimi vardır. dengbêjlik dediğimiz içinde ağıt olan başı ve sonu belli olan hikâyelerdir. “xezal, xezal” dengbêji değildir; bir kürt uzun havasıdır.

Hozan Aydin nereli kimdir?

Hozan Aydın 1962 de, Kürdistanda dengbej lerin vede şarkılarin kaynağı olan Serhad bölgesinde, Xindeqa köyünde dünyaya geliyor. Aydın, dedesinin, babasinin vede Serhad daki dengbej lerin sesi ile beslenerek çocuk yaşta kendisini şarkılarin etkisinde buluyor ve şarkılar söylüyor.