Bamya fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Bamya fiyatı ne kadar?
  2. Bamya neden pahalı?
  3. Bamya nasıl verimli olur?
  4. Dekara kaç kg bamya ekilir?
  5. Bamya çeşitleri nedir?
  6. Bamya ne işe yarar?

Bamya fiyatı ne kadar?

2020 yılında tarladan ayıklanmamış ürünün satış fiyatı ortalama 13-14₺ civarında olmaktaydı. 2021 yılına geldiğimizde fiyatın 11-12₺ civarlarında olduğunu görüyoruz.

Bamya neden pahalı?

Bamyanın zahmetli bir kurutma süreci yolculuğundan geçtiği için fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Ton, "Örneğin yaklaşık 5 kilo yaş bamyadan 1 kilo kuru bamya çıkıyor. HER İŞLEMİ ZAHMETLİ Dizilmesinden, kurutulmasına kadar her işlemi zahmetli olduğu için fiyatı da haliyle pahalı.

Bamya nasıl verimli olur?

Ortalama hava sıcaklığı 15-20 °C, toprak sıcaklığı en az 15 °C olunca tohum ekimi yapılmalıdır. Bamya toprak isteği yönünden çok seçici değildir. Her tür toprakta rahatlıkla yetiştirilebilir. Diğer tür sebzelerin yetişemediği yer altı su seviyesi yüksek topraklarda da başarı ile yetişebilir.

Dekara kaç kg bamya ekilir?

Sulama yapılmadan yapılacak bamya üretimle- rinde ise aynı şekilde yapılan toprak işlemesinden sonra düz tarlaya sıralara el ile veya mibzer ile sıra arası 40- 50 cm sıra üzeri ise 15-20 cm mesafelerle tohum ekimi yapılır. Bir dekar alan için 1.5-2 kg tohum yeterlidir.

Bamya çeşitleri nedir?

Genellikle yetiştikleri şehrin adı ile anılan bamya çeşitleri arasında Balıkesir bamya, Bornova bamya, Sultani bamya ve Amasya bamya gibi seçenekler yer almaktadır.

Bamya ne işe yarar?

Bamya tüketimi, sindirim, görme, cilt sağlığı ve aynı zamanda kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, kolesterol seviyesini ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak kalbinize ve tüm kardiyovasküler sisteme özen gösterir. Bağışıklık sistemimizi daha da güçlendirir.