Petlas kış lastiği kaç yıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Petlas kış lastiği kaç yıl kullanılır?
  2. Kış lastiği ömrü kaç km?
  3. Lastik üretim tarihi nasıl okunur?
  4. Lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?
  5. Lastik tarihi ne kadar olmalı?
  6. Yazlık lastik ne zaman takilir 2021?

Petlas kış lastiği kaç yıl kullanılır?

Lastiklerinizin araca ilk montajından yani ilk kullanımından itibaren 5 yıl geçti ise gene artık değiştirilme zamanları gelmiş demektir. Lastik ömrü araca takıldıktan sonra 5 senedir.

Kış lastiği ömrü kaç km?

Belirlenmiş olan koşullarda binek araçların lastiklerinin kullanılması, herhangi bir darbe almamış olmasıyla 50 bin ila 80 bin kilometre arasında lastik ömründen bahsetmek mümkün. Tabii bu durum lastiğin diş derinliği, plastik şeritlerinin durumu ve kullanımı noktasında da değişkenlik gösterebilmektedir.

Lastik üretim tarihi nasıl okunur?

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

Lastik tarihi ne kadar olmalı?

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Yazlık lastik ne zaman takilir 2021?

Yaz lastikleri her yıl 1 Nisan'dan itibaren takılmalıdır. Sürüş güvenliğinin artırılması için yola çıkmadan evvel mutlaka kış lastikleri çıkarılmalı ve yaz lastikleri takılmalıdır.