Parafin cilde zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Parafin cilde zararlı mı?
  2. Parafin alkol mü?
  3. Parafinin içeriği nedir?
  4. Parafinin ham maddesi nedir?

Parafin cilde zararlı mı?

2) Parafin doğal bir bileşendir ve özü mumdan, aynı zamanda da doğadan elde edilen vitaminlerden oluşur. Doğal bir ürün olduğundan ve kimsayal madde barındırmadığından zarar cilde zarar vermez ve pek çok yarar sağlar.

Parafin alkol mü?

Yağı giderilen ve arıtılan parafin, beyaz, oda sıcaklığında katı, kokusuz, tatsız, alkolde az çözünen, organik bir maddedir. Suda çözünmeyen parafin, elle dokunulduğunda yağlı duyusu verir. Parafinin saflık derecesi ergime noktasına bağlıdır. En çok kullanılan parafinler için ergime noktası, 50-70° C arasında değişir.

Parafinin içeriği nedir?

Kokusuz ve renksiz olan parafin, CNH2N+2 formülünde petrollerin asil bir bileşiğidir. Ham petrolden üretilen parafin, ilk defa 1829 yılında bulunmuştur. Genellikle mum çeşidi olarak bilinen bu kimyasalın kullanılmadığı alan neredeyse yok denecek kadar az.

Parafinin ham maddesi nedir?

Sentetik parafin mumu, İkinci Dünya Savaşından sonra Fischer-Tropsch tekniğiyle elde edildi. Bu metotta hammadde kömürdür. Kömürden elde edilen karbon monoksit ve H2 karışımından manyetik demirin katalitik etkisiyle hidrokarbonlara dönüşür. Elde edilen ürünlerden bir kısmı parafin mumudur.