Çocuklarda kanlı kaka nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda kanlı kaka nasıl olur?
  2. Çocuğun dışkıdan kan gelmesi hangi bölüm bakar?
  3. Çocuklarda gaitada kan gözükmesi neden olur?
  4. Dışkının kan gelmesi neden olur?

Çocuklarda kanlı kaka nasıl olur?

Özellikle alerjik gıdalar tüketildiğinde ve ya alerjik gıdalar anne sütü ile birlikte alındığında kalın bağırsakta iltihap oluşur. Bu iltihap sonucunda ise bebeklerin kakasında kırmızı renkli kan görülebilir. Bu kanlı kaka genellikle hafif görülmektedir. Bu durum sebebi ile bebeklerde kansızlık görülmez.

Çocuğun dışkıdan kan gelmesi hangi bölüm bakar?

Makattan kan gelmesi gibi durumunda hangi bölüme gidilir? Makattan kan akıntısı şeklinde rahatsızlıklar için genel cerrahi bölümünden randevu almak gerekir. Genel cerrah uzmanlarına aynı zamanda Bu hekimlere aynı zamanda proktolojı uzmanı, progtalog ve ya kokorektal cerrah adı da verilir.

Çocuklarda gaitada kan gözükmesi neden olur?

Daha az olmakla birlikte polipler, bağırsakların içi içe girme tıkanıklığı, Meckel divertikülü, Crohn hastalığı ve ülseratif kolit, bağırsak enfeksiyonu ve parazitler ishal ve kanamaya neden yol açabiliyor. Bazı yiyecekler ve ilaçlar da dışkının kanlı görünmesine neden olabiliyor.

Dışkının kan gelmesi neden olur?

Sıklıkla kanama eğiliminde olan kolon polipleri, dışkıda, tuvalet kağıdında ya da iç çamaşırında kan görülmesine yol açar. Çoğunlukla Crohn hastalığı, ülseratif kolit, obezite, sedanter yaşam, sigara ve alkol kullanımına bağlı olarak görülür.