Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

İçindekiler:

  1. Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri nasıl seçilir?
  2. Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun üyeleri kimlerdir?
  3. Tıpta Uzmanlık Kurulu en az kaç üye ile toplanır?
  4. Tıpta uzmanlık eğitimi nerede yapılır?
  5. Tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek hangi Genel Müdürlüğün görevidir?
  6. Patoloji cerrahi branş mi?
  7. Patoloji uzmanı olmak için hangi eğitim aşamalarından geçmek gerekir?
  8. Tıpta Uzmanlık Kurulu kaç kişiden oluşur?
  9. Tıpta Uzmanlık Kurulu ne yapar?
  10. TUS sınavı hangi illerde yapılıyor?
  11. Tıpta uzmanlık öğrencisi ne demek?

Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri nasıl seçilir?

Komisyona seçilmek için eğitim hastanelerinde en az üç yıllık şef, tıp veya diş hekimliği fakültelerinde ise profesör olmak gerekir. Üyelerin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir. Komisyon ilk toplantısında kendi üyeleri arasından bir başkan ve bir başkan vekili seçer.

Tıpta Uzmanlık Kurulu'nun üyeleri kimlerdir?

Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeleri
  • Prof. Dr. Sabahattin AYDIN (Başkan)
  • Prof. Dr. Mehmet Emin YILMAZ (Başkan Vekili)
  • Av. Adem KESKİN.
  • Prof. Dr. Ahmet TEKİN.
  • Prof. Dr. Erkan İBİŞ
  • Prof. Dr. Gülsüm AK.
  • Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ
  • Prof. Dr. Mehmet Murat AKKAYA.
Daha fazla öğe...

Tıpta Uzmanlık Kurulu en az kaç üye ile toplanır?

(5) Kurul, Bakanlığın daveti üzerine yılda en az iki kez toplanır; üyelerden en az beşinin teklifi ile de olağanüstü toplanır.

Tıpta uzmanlık eğitimi nerede yapılır?

Tıp fakültesi dışı mezunlar KTBT soruları yerine TTBT-2 sorularını cevaplamaktadırlar. Soru sayıları ve süreler aynıdır. Adaylar tercihlerine göre tıp fakülteleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri veya Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlık eğitimlerini alabilirler.

Tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek hangi Genel Müdürlüğün görevidir?

Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık insan gücü plânlaması yapmak, nicel ve nitel olarak ihtiyaca uygun insan gücü yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak. b) Tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.

Patoloji cerrahi branş mi?

Bu derslerde; hastalıklı doku ve organların özellikleri hem teorik (ders) hem pratik (laboratuar) olarak öğretilir. Patoloji, YÖK mevzuatına göre "Cerrahi Tıp Bilimleri" arasında yer alır.

Patoloji uzmanı olmak için hangi eğitim aşamalarından geçmek gerekir?

Patoloji uzmanı olabilmek için öncelikle 6 yıllık tıp eğitimini tamamlamak ve hekim olmak gerekir. Daha sonra da patolog adaylarının, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) başarılı olması ve Patoloji alanında uzmanlık eğitimi alması gerekiyor.

Tıpta Uzmanlık Kurulu kaç kişiden oluşur?

4. Maddede ise, “Tababet Uzmanlık Kurulu 11 üyeden oluşur. Bu maksatla Bakanlık 6, kuruluş tarihleri sırasına göre 2 Tıp Fakültesi birer, Gülhane Askerî Tıp Akademisi 1, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türk Tababet Birliği Merkez Konseyi de 1 üye seçerler.” Hükmü getirilmiştir.

Tıpta Uzmanlık Kurulu ne yapar?

b) Tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek. c) Personel eğitim plânını hazırlamak, eğitim programlarını düzenlemek, uygulamak veya uygulanmasını sağlamak ve koordine etmek. d) Halkın sağlık bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim programları hazırlamak, yürütmek ve koordine etmek.

TUS sınavı hangi illerde yapılıyor?

Her yıl şubat ve ağustos aylarında olmak üzere 2 kez yapılır. ÖSYM'nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılan bir sınavdır. 2012 öncesinde TUS yalnızca Ankara'da yapılmaktaydı. Sınav, "tıbbî yabancı dil sınavı" ve "bilim sınavı" olmak üzere iki basamaktan oluşmaktadır.

Tıpta uzmanlık öğrencisi ne demek?

MADDE 11 – (1) Uzmanlık öğrencisi; kurumlarındaki kadro unvanı ne olursa olsun, bu Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde programlarda uzmanlık eğitimi gören, araştırma ve uygulama yapan kişilerdir.