Cipralex nedir ve ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Cipralex nedir ve ne için kullanılır?
  2. Cipralex tedavisi ne kadar sürer?
  3. Cipralex Etkisi ne zaman başlar?
  4. Antidepresan tedavisi kaç ay sürer?
  5. Depresyonun iyileşme süresi ne kadardır?
  6. Majör depresyon tedavisi kaç ay sürer?

Cipralex nedir ve ne için kullanılır?

Cipralex (essitalopram), reçeteli bir antidepresan ilaç türüdür. Seçici serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) grubundan bir ilaçtır. Zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olan serotonin (mutluluk hormonu) miktarını artırır.

Cipralex tedavisi ne kadar sürer?

Agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu Günlük 10 mg'lık doza geçilmeden önce, ilk hafta günde 5 mg'lık başlangıç dozu tavsiye edilir. Doz daha sonra, alınacak bireysel hasta cevabına göre, günde maksimum 20 mg'a çıkarılabilir. Maksimum etki, yaklaşık 3 ay sonra alınır. Tedavi birkaç ay sürer.

Cipralex Etkisi ne zaman başlar?

Tüm SSRI grubu ilaçlarda olduğu gibi Cipralex ilacın etkisi de kullanıma başlandıktan yaklaşık 2-4 hafta başlaması beklenmektedir. İstenilen etkinin ise 6-8 haftaya kadar uzayabildiği bilinmektedir.

Antidepresan tedavisi kaç ay sürer?

Antidepresan tedavi, hasta tedaviden fayda gördükten itibaren en az 6 ay sürmelidir. Tedaviye rağmen belirtilerin bir kısmı devam edebilir. Farklı depresyon tiplerinde ilaç kullanım süresi de farklı olacaktır. Kişinin şimdiye kadar geçirdiği depresyon atağı sayısı da tedavi süresini etkileyebilir.

Depresyonun iyileşme süresi ne kadardır?

Depresyon olgularının % 85 ya da daha fazlası bilinen olağan tedavi yöntemlerinden yararlanır. Tedavi edilmeyen olgular ise 6-24 ayda düzelirler. % 5-10 kadar olguda ise iki yıldan fazla sürer. Tedavi ile bu süre birkaç hafta ile birkaç aya indirilebilmektedir.

Majör depresyon tedavisi kaç ay sürer?

Tedavisiz depresif ataklar 6-13 ay, tedavi edilen çoğu atak ise 3 ay kadar sürer. Tedavi edilmemiş ya da tedavisi erken kesilmiş MDD hastalarında zaten var olan tekrarlama ihtimali artar.