Tiroid ameliyat izi ne zaman geçer?

İçindekiler:

  1. Tiroid ameliyat izi ne zaman geçer?
  2. Tiroid ameliyatı sonrası ne olur?
  3. Tiroid bezinin ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Tiroid ameliyati kac gunde iyilesir?
  5. Nodül ameliyatı riskli mi?
  6. Tiroid hastaları neden kilo veremez?

Tiroid ameliyat izi ne zaman geçer?

Tüm tiroid ameliyatlarında kesi estetik usul ile kapatılır ancak kişinin yara iyileşme durumuna göre bazen görünür iz kalabilir. Ameliyattan genellikle 6 ay sonra yara izi belirsiz hale gelir. Ameliyat kesileri boyunun doğal çizgilerinden yapıldığı için, zamanla yara izi fark edilmez.

Tiroid ameliyatı sonrası ne olur?

Tiroid ameliyatından sonra hasta hemen ertesi gün evine dönebilmektedir. Ameliyat esnasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bu nedenle ameliyattan sonra dikiş alınmasına da gerek kalmamış olur. Ameliyatından sonra hasta hiçbir yiyecek, içecek ve hareket kısıtlaması ile karşı karşıya kalmamaktadır.

Tiroid bezinin ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyatta boynun ön yüzüne yatay bir kesi uygulanarak yapılır. Tiroid bezinin damarları bağlanıp kesilip, bezin büyük bölümü ya da tamamı çıkartılır. Ameliyat esnasında önemli olarak tiroid bezine yakın komşuluktaki paratiroit bezlerinin ve ses çıkarma fonksiyonlarına, sinirlerin özenle gözlenip korunmalıdır.

Tiroid ameliyati kac gunde iyilesir?

Tiroid bezi ameliyatı sonrasında iki gün hastanede kalan hasta sonrasında evine gönderilir ve tam iyileşme süresi yaklaşık 1 hafta ile 10 gün arasındadır.

Nodül ameliyatı riskli mi?

Tıpkı bir kabağın içini oyar gibi tiroid bezinin içini oyarak nodülün çıkartılması kolay, hızlı ve komplikasyon riski düşük bir işlemdir. Ancak böyle bir cerrahi sonrası nüksler kaçınılmazdır çünkü nodülün alındığı tiroid bezinde sonradan nodül oluşma riski oldukça yüksektir ve bunun için tekrar ameliyat gerekecektir.

Tiroid hastaları neden kilo veremez?

Tiroid hormonları yetersiz çalışıyorsa metabolizma daha yavaş çalışır; bu yüzden enerji harcaması da daha az olur. Bu durum özellikle kilo artışını beraberinde getirir. Düzenli beslenildiğinde ve ideal kaloride diyet planı uygulandığında kilo kaybı da gerçekleşir.