Anayasanın 28 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Anayasanın 28 maddesi nedir?
  2. Anayasanın 49 maddesi nedir?
  3. Anayasanın kaç maddesi değiştirilemez?
  4. Anayasa'da çalışma yaşamına dönük maddeler nelerdir?
  5. Devletin rejimi değiştirilemez maddesi hangi anayasa?

Anayasanın 28 maddesi nedir?

Madde 28 – Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz. (Mülga ikinci fıkra: 3/10/2001-4709/10 md.) ... Basın hürriyetinin sınırlanmasında, Anayasanın 26 ve 27 nci maddeleri hükümleri uygulanır.

Anayasanın 49 maddesi nedir?

1982 Anayasası m 49'a göre, “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları korumak, çalışmayı desteklemek ve işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak için gerekli tedbirleri alır.”

Anayasanın kaç maddesi değiştirilemez?

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Anayasa'da çalışma yaşamına dönük maddeler nelerdir?

Anayasa'nın 49. maddesine göre “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları korumak, çalışmayı desteklemek ve işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak için gerekli tedbirleri alır”.

Devletin rejimi değiştirilemez maddesi hangi anayasa?

1961 Anayasasındaki, "Devlet şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki Anayasa hükmü değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez" maddesi yer alıyordu. 1982'de değiştirilemez maddeler artırıldı, şu şekli aldı: Madde 1. Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Madde 2.