Kasar Dual Ne fabrikası?

İçindekiler:

  1. Kasar Dual Ne fabrikası?
  2. Kasar Dual sahibi kimdir?
  3. Kasar Boya Nedir?
  4. Tansel özenbay kimdir?
  5. Matesa Tekstil kimin?
  6. Kasar işlemi neden yapılır?
  7. Viskon kaç derecede boyanır?
  8. Pamuk liflerine ağartma işlemi neden yapılır?
  9. Kasarlama ne demek?
  10. Viskoz kumaş kaç derecede çeker?
  11. Ağartma işlemi neden yapılır?
  12. Pamuklu kumaş nasıl beyazlatılır?
  13. Soğuk Kasar işlemi nasıl yapılır?
  14. Merserizasyon ne demek?
  15. %100 viskoz kumaş çeker mi?
  16. Viskon kumaş nasıl boyanır?
  17. Ağartma işlemi nedir?

Kasar Dual Ne fabrikası?

Kasar Dual Kasar ve Dual Tekstil 170.000 m2 arazi üzerine kurulu 101.000 m2'lik kapalı alan tesislerinde, her türlü örme ve dokuma kumaşın kasar, merserize, baskı, boya ve diğer terbiye işlemleri ile örme kumaş ve iplik üretimi gerçekleştirmektedir.

Kasar Dual sahibi kimdir?

Özenbay, 1 Ekim'den itibaren Kasar&Dual ismini kullanacaklarını kaydetti. Dual Tekstil'in sahibi Kahraman Çiçekçiler'in uzun yıllardır müşterileri olduğunu ve yıllık 5 bin tonluk kumaş ürettiğini belirten Özenbay "Dual, üretiminin önemli bir kısmını İtalya'ya ihraç ediyor.

Kasar Boya Nedir?

iki türü vardır: yarım kasar veya ş.kasar: boya veya baskı öncesi kumaşı hazırlamak için yapılır. kumaşın aldığı renk değil, temizliği ve hidrofilitesi önemlidir. tam kasar veya optik kasar: yarım kasar sonrası kumaş neredeyse beyaz denebilecek bir renk alsa da hafif bir sarılık vardır.

Tansel özenbay kimdir?

İcra Kurulu Üyesi. 1965 İstanbul doğumlu Tansel Özenbay, Zurich ETH Üniversitesi mezun olduktan sonra, 1987 yılında iş hayatına Kasar Boyacılık Sanayi A.Ş.'de başladı. Halen Kasar&Dual Tekstil San.A.Ş.'de Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Matesa Tekstil kimin?

Bugün Matesa; 7 iplik, örgü, örgü boyahane, dokuma, dokuma boyahane ve denim fabrikalarıyla yüksek kalite standartlarını her departmanında mükemmel bir şekilde yakalamış dikey bir entegrasyondur. Şirketimizin kurucusu Ali Galip Çalık firmasını hep kalite ile anılmasını istemiştir.

Kasar işlemi neden yapılır?

Doğal ham pamuğun boyanabilmesi için terbiye veya kasar adı verilen bir temizleme ve ağartma işleminden geçirilir. ... Kasar işlemi pamuğun doğasında var olan yağ, çöpel ve doğal boyaların uzaklaştırılması ve boyamadan önce bütün özellikleri her yerinde aynı olan bir zemin elde edilmesi açısından oldukça önemlidir.

Viskon kaç derecede boyanır?

Örneğin, sıcakta boyayan boyar maddelerde viskon lifi 80 °C'de en fazla boyar madde çekerken pamuk ise 60 °C'de en fazla boyar madde çeker. Eğer boyama sıcaklığını 60 °C'de tutarsak viskon normalden daha az boyar madde çeker ve pamuk ile aynı ton yakalanabilir.

Pamuk liflerine ağartma işlemi neden yapılır?

Ayrıca koza ve çekirdek parçacıklarının çok küçük olanları da pamuk liflerine yapışıp lifin yumuşak ve narin tutumunu bozar. Selüloz esaslı liflere uygulanan ağartma işlemindeki asıl amaç, sarımtırak hâlin ve bitki kabukçuklarının liflerden uzaklaştırılarak liflerin daha düzgün ve beyaz olmasını sağlamaktır.

Kasarlama ne demek?

Ağartma : Kasar, kasarlama, kastarlama veya beyazlatma da denir. Başta pamuk olmak üzere keten, ipek ve yün elyafa ve bu elyaftan yapılmış tekstil ürünlerine parlak bir beyazlık kazandırmak ya da tekstil ürünlerinin daha açık ve parlak renklere boyanabilmesini sağlamak için uygulanan beyazlatma işlemi.

Viskoz kumaş kaç derecede çeker?

Viskon kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayacaksanız, çok yüksek su sıcaklığına sahip programlar yerine, düşük sıcaklıktaki suyla yıkama yapan programları tercih edin. 30 santigrat derece civarı, uygun bir yıkama sıcalıklığıdır. Seçtiğiniz programda su sıcaklığının yanı sıra, sıkma devri de düşük olmalı.

Ağartma işlemi neden yapılır?

Selüloz esaslı liflere uygulanan ağartma işlemindeki asıl amaç, sarımtırak hâlin ve bitki kabukçuklarının liflerden uzaklaştırılarak liflerin daha düzgün ve beyaz olmasını sağlamaktır.

Pamuklu kumaş nasıl beyazlatılır?

Hidrojen peroksit piyasada pamuklu mamuller için en yaygın olarak kullanılan ağartma maddesidir. Hidrojen peroksit hem soğuk, hem de sıcak yöntemlerde kullanılabilir. Ağartma asidik ya da bazik çözeltilerle yapılabilse de peroksitlerle ağartma, genellikle bazik ortamda pH 10-12'de ve kaynama sıcaklığında yapılır.

Soğuk Kasar işlemi nasıl yapılır?

SOĞUK KASAR HATTI Kasar prosesinde uzun geçişli apre teknesinden geçen kumaş sıkıldıktan sonra doka sarılır. Dok arabasına sarılan kumaş atmosferle irtibatı kesilecek şekilde naylon ile sarılarak gerekli sürelerde dok istasyonunda döndürülür.

Merserizasyon ne demek?

Merserize, yalnızca pamuk elyafına özgü bir işlem olup, pamuklu iplik, dokuma yada örme kumaşlara kalıcı bir parlaklık kazandırılır. Pamuk liflerinin kostik (NaOH) ile şiştiği ilk kez 1844 yılında İngiliz kimyacı John Mercer tarafından bulunduğu için, bu işleme merserizasyon denmiştir.

%100 viskoz kumaş çeker mi?

Viskon kumaşla ilgili diğer bir merak edilen konu ise "viskon kumaş çeker mi?" sorusudur. Viskon kumaşlar yapısı gereği pamuğa çok benzediğinden çekme payı vardır. Örneğin, yaklaşık 1 metre kumaş birkaç cm çekebilir. Bu nedenle özellikle yıkama esnasında yüksek sıcaklıklardan kaçınmalıdır.

Viskon kumaş nasıl boyanır?

Termosol Boyama: Viskon/polyester karışım liflerin boyanmasında uzun metrajlı kumaşlar için termosol (fulard) yöntemi tercih edilebilir. Bu yöntemde önce süspansiyon hâldeki dispers boyar madde çözeltisi boya mutfağında hazırlanır. Hazırlanan çözelti termosol makinesinin ön kısmında bulunan fularda pompalanır.

Ağartma işlemi nedir?

Ağartma, hidrofilleşmenin aksine bir temizleme işlemi değildir; bir oksidasyon işlemi vasıtasıyla pamuğa sarımtırak-kahverengi bir renk veren doğal boyarmaddelerin yok edilmesidir (uzaklaştırma değil). Oksitleyici ajanlar (yükseltgen maddeler) indirgeyici ajanlardan daha yaygın olarak kullanılırlar.