Epileptik epilepsi nedir?

İçindekiler:

  1. Epileptik epilepsi nedir?
  2. Epileptik nobet nedir?
  3. Epileptik anormallik nedir?
  4. Her nöbet epilepsi mi?
  5. Epileptik aktivite ne demek?
  6. Epileptik sendromlar nelerdir?

Epileptik epilepsi nedir?

Epilepsi nöbeti, kendini epileptik nöbetlerle gösteren bir krizdir. Epileptik nöbetler sırasında epilepsi hastalarının davranışları genellikle kendini belli eder. Hatta hastada geçici bilinç kaybı ya da farklı semptomlar meydana gelir.

Epileptik nobet nedir?

Epilepside beyinde bulunan nöronlarda ani ve kontrolsüz boşalmalar (deşarjlar) olur. Bunun sonucunda hastada istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır. Nöbet aralarında hasta sağlıklıdır.

Epileptik anormallik nedir?

Epilepsi, beyinde bulunan bir grup nöronda gerçekleşen anormal elektrik aktivitesine bağlı oluşur. Kişinin nöbet geçirmesine yol açan bu durum süresince beyin fonksiyonları geçici olarak bozulur. Dolayısıyla kişi, nöbet sırasında vücudunu kontrol edemez ve bilinç kaybı yaşayabilir.

Her nöbet epilepsi mi?

Genellikle kısa sürelidir, beynin etkilenen bölgesine göre farklı şekilde görülür. Epilepsi, tekrarlayan nöbetler hastalığıdır. Nöbet geçiren her insan epilepsi hastası değildir.

Epileptik aktivite ne demek?

Halk arasında sara olarak da bilinen epilepsi, nöbetler halinde seyreden nörolojik bir hastalıktır. Beyin hücrelerindeki anormal elektrik aktivitesinden kaynaklanan epilepsi, kişinin beyin aktivitesinin geçici olarak bozulmasına neden olur.

Epileptik sendromlar nelerdir?

Epileptik nöbet beyin kabuğundaki sinir hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkan ve kişinin duygu, algı ve hareketlerini etkileyen bir olaydır. İnsanların %2-4'ü hayatlarının bir döneminde epileptik nöbet geçirirler.