Tor nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Tor nasıl açılır?
  2. Tor u nasıl kaldırırım?
  3. Orbot Tor proxy nasıl kullanılır?
  4. TOR ağına nasıl bağlanılır?
  5. Tor nasıl çalışır?

Tor nasıl açılır?

Tor Browser nasıl kullanılır?
  1. Adım #1: Buradan Tor Browser'ı indirin, ...
  2. Adım #2: İndirdiğiniz dosyayı açın ve kurulumu gerçekleştirin.
  3. Adım #3: Tor Browser'u açın, 'Yapılandır' butonuna tıklayın,
  4. Adım #4: 'Bulunduğum ülkede Tor ağı engelleniyor' kutucuğunu işaretleyin.
Daha fazla öğe...

Tor u nasıl kaldırırım?

Eğer Tor Browser'ı kaldırmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey Tor'u bilgisayara kurduğunuz klasörü bulmak ve manuel olarak Shift+Delete yöntemiyle Tor'u tamamen silmek.

Orbot Tor proxy nasıl kullanılır?

Önce Orbot'u kuruyorsunuz. Sonra sarı daireye parmakla uzun bastırıp TOR ağına bağlanıyorsunuz. Ardından, resimdeki gibi ekranın altında yer alan VPN'i tıklıyorsunuz. Böylece Twitter, Facebook, Youtube ve diğer uygulamalar internete TOR'dan bağlanmaya başlıyor.

TOR ağına nasıl bağlanılır?

Tor'u VPN veya proxy ile kullanmak için: Tarayıcı yüklendikten sonra, seçtiğiniz hedefte “Tor Tarayıcısı” adlı bir klasör oluşturulur. İçinde, “Tor Tarayıcısını Başlat” öğesini görürsünüz. Tıkladığınızda doğrudan Tor Ağına bağlanma veya öncelikle proxy ayarlarını yapılandırma seçeneği görürsünüz.

Tor nasıl çalışır?

Biraz daha detaylandırmak gerekirse Tor, anonim yapılarından Onion Routing mantığında çalışıyor. Tor üzerinden bir internet sitesine istek yolladığınız zaman en az 5 server üzerinden istek gönderiliyor. İstek ilk server tarafından değerlendirildikten sonra ikinci servera iletiliyor.