Siyah plakalı araçlar nereye ait?

İçindekiler:

  1. Siyah plakalı araçlar nereye ait?
  2. Kırmızı plakalı araçlar kime ait?
  3. TC 3 plaka kime ait?
  4. Plakada cc ne anlama gelir?
  5. Sarı plaka nasıl alınır?
  6. Kimler kırmızı plaka kullanır?
  7. CC Nerenin Plakası?
  8. Yesil plaka kimin?
  9. Plaka mantığı nedir?
  10. Sarı T Plaka ne anlama geliyor?
  11. Geçici plaka ücreti ne kadar?
  12. Beyaz üstü kırmızı plaka kime ait?

Siyah plakalı araçlar nereye ait?

Bilindiği üzere; kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları (oda, birlik, federasyon, konfederasyon) araçlarına siyah renkli resmî plaka verilmektedir.

Kırmızı plakalı araçlar kime ait?

Cumhurbaşkanının kırmızı plakası yoktur . Onun yerine araçta Cumhurbaşkanlığı Forsu kullanılmaktadır. Ancak istenmesi halinde CB 001 kullanılabilir. Kırmızı plaka listesi yani, kırmızı plakaların kimlere ait olduğu, resmi plakalar ve anlamları şu şekilde sıralanmıştır. 0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir.

TC 3 plaka kime ait?

0033 kırmızı plaka Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın aracına aittir. 0035 plaka Adalet Bakanı'nın aracına aittir. Göreceğiniz kırmızı plakalar devlet protokol sıralaması gibi sıralanmıştır. Bu bir bakıma devletim yönetim kademesinin plakası olarak da lanse edilebilir.

Plakada cc ne anlama gelir?

Yeşil plakaların ortasında bulunan harfler araç içerisinde bulunan personelin ne iş yaptığını gösterir. Buna göre plakaların ortasındaki harflerin anlamları şöyledir: Yeşil Plaka CC: Konsolos. ... Yeşil Plaka CM: Büyükelçilik İdari ve Teknik Personel.

Sarı plaka nasıl alınır?

Geçici Plaka Almak İçin Gerekli Evraklar
  1. Dilekçe.
  2. Harç makbuzu.
  3. Aracın garanti belgesi.
  4. Yeterlilik belgesi.
  5. Sigorta poliçesi.
  6. İmza sirküsü
  7. Oda kayıt belgesi.
  8. Şoförler odasından EK/10-B belgesi ve geçici plaka.
BE

Kimler kırmızı plaka kullanır?

Protokol plakası olarak da adlandırılan kırmızı plakalar üst düzey devlet görevlileri tarafından kullanılıyor. Kırmızı zemin üzerinde sarı renkli karakterlerin bulunduğu bu plakalar cumhurbaşkanı, TBMM başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, vali ve bakanların makam araçlarında yer alıyor.

CC Nerenin Plakası?

Ülke Kodları
ÜLKEÜLKE KODU
CEUTA21XC
CEZAYİR208DZ
CİBUTİ338DJ
COCOS ADALARI833CC
109 satır daha

Yesil plaka kimin?

Yeşil plakalar, Türkiye'de faaliyet göstermekte olan konsolosluk ve büyükelçilik araçlarına verilen plakalardır. Bu kurumlarda çalışan kişiler ya da görev yapmakta olan diplomatlar ile idari teknik personelin bu plakayı kullanma hakkı bulunmaktadır. Bu plakalar trafikte çeşitli ayrıcalıklara sahiptir.

Plaka mantığı nedir?

Plaka mantığı nedir? Plaka kodu aracın sahibinin kayıtlı olduğu ile göre belirlenirken özel araçlar haricinde plakanın geri kalanı aslında rastgele gider.

Sarı T Plaka ne anlama geliyor?

Henüz tescil edilmemiş araçların trafiğe çıkmaları yasaktır. ... Geçici trafik belgesi olarak adlandırılan geçici plakalar sarı bir zemine sahip karton üzerine basılır. Bu sarı zemine sahip karton plakaların zeminlerinden çaprazlama beyaz bir şerit geçer. Ayrıca plakaların harf kodu sadece “G” harfi ile ifade edilir.

Geçici plaka ücreti ne kadar?

Henüz tescil edilmemiş araçlara verilen bu plakalar araçlar tescil edildikten sonra yani esas plakaları çıktıktan sonra geçersizdir. Sarı zemin üzerine beyaz filigran bulunur. Süreleri genellikle 1 sene, 1 ay yada 1 hafta ile sınırlıdır.

Beyaz üstü kırmızı plaka kime ait?

Kırmızı beyaz plaka rektör, emniyet müdürü ve kaymakam gibi kamu görevlilerinin makam araçlarında kullanılıyor. Beyaz zemin üzerine kırmızı plaka üzerinde il koduyla birlikte harf ve rakamlar yer alıyor.