Izmir Kadifekale hangi ilçeye bağlı?

İçindekiler:

  1. Izmir Kadifekale hangi ilçeye bağlı?
  2. Kadifekale ismi nereden gelmektedir?
  3. Kadife kaleyi kim yaptı?
  4. Izmir Kadifekale kaç yılında yapıldı?
  5. Pagos üretici pazarı hangi gün?

Izmir Kadifekale hangi ilçeye bağlı?

Kadifekale, Konak
Kadifekale
İlİzmir
İlçeKonak
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Nüfus (2019)
8 satır daha

Kadifekale ismi nereden gelmektedir?

Bugün Kadifekale olarak adlandırılan Pagos dağının adının antik kaynaklarca Grekçe'de 'Tepe' anlamına gelmektedir. İskender'in Anadolu'ya çıkışı ve Pers egemenliğine son vermesi üzerine bölgede M.Ö. ... 334- 133 arasında Helenistik dönem başlar.

Kadife kaleyi kim yaptı?

Bu kale Büyük İskender'in generallerinden “Lymachos” tarafından yaptırılmıştır. Ve günümüzde de bu döneme ait kalıntılara rastlanmaktadır. Bizans dönemine ait sarnıçlar da bulunmaktadır. Kadifekale'den günümüze yalnızca kalenin batısındaki 5 kulesi ile güneyindeki duvarlarının bir bölümü kalmıştır.

Izmir Kadifekale kaç yılında yapıldı?

Kadifekale, Türkiye'nin İzmir şehrinde bulunan bir kaledir. Antik Smirni'nin akropolisi olan kale, İzmir Körfezi'ne hâkim 186 m rakımlı Pagos Tepesi'nde yer alır....
Kadifekale
Konumİzmir, Türkiye
Koordinatlar38°24′50″K 27°8′45″D
TamamlanmaMÖ 3. yüzyıl
Yenilenme13. yüzyıl, 15. yüzyıl, 2015
7 satır daha

Pagos üretici pazarı hangi gün?

Kültürpark üretici pazarımız her Çarşamba, Buca yerel ürünler pazarımız ise her Perşembe Buca Işılay Saygın Meydanı'nda (Eski Kasaplar Meydanı) kurulmaktadır. Her Cumartesi günü kurulan Kadifekale Pagos üretici pazarımız ise uygulanan hafta sonu yasakları nedeniyle faaliyetine ara vermiştir.