Desülfürizasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Desülfürizasyon ne demek?
  2. Desülfürizasyon ünitesi ne amaçla kullanılır?
  3. FGD sistemi nedir?
  4. Baca gazı Desülfürizasyonu nedir?
  5. Baca gazı arıtma sistemi nasıl çalışır?
  6. DeNox sistemi nedir?

Desülfürizasyon ne demek?

Hidrojen sülfür(H₂S) gazının biyogazdan uzaklaştırılmasında yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri biyolojik desülfürizasyon yöntemidir. Bu yöntemde de biyogaz özel dolgu malzemesi ile dolu kule içerisinden geçirilir. ... Bakteri hidrojen sülfürün parçalanmasını sağlar ve bunun için de oksijene ihtiyaç duymaktadır.

Desülfürizasyon ünitesi ne amaçla kullanılır?

Bu uygulama ve giderim işlemine Biyolojik Kükürt Giderme veya Biyolojik Desülfürizasyon denmektedir. Özellikle elektrik üretimi için kurulan biyogaz tesisleri, çöp, gübre, katı atık ayrıştırma tesisleri ve ayrıca koku giderimi için atık su arıtma tesislerinde kullanımı tercih edilmektedir.

FGD sistemi nedir?

FGD (Flue Gas Desulfurization) üniteleri yanma ürünleri sonucu ortaya çıkan sülfür dioksiti bazik solüsyon yardımıyla asidik gaz içerisinden ayrıştırarak çevreye olan etkisini en aza indirmek amacı ile tasarlanmıştır. Bu proses FGD sistemindeki absorber ünitesi içerisinde gerçekleşmektedir.

Baca gazı Desülfürizasyonu nedir?

Baca çekişinin yüksek sıcaklıkla iyileştirilmesi istenen durumlarda gazın bir kısmının yıkanmadan bacaya by-pass edilmesi de uygulanan yöntemlerdendir. Isı geri kazanımı olan sistemlerde ıslak filtre ünitesine gelen kirli gaz ilk olarak primer ısı değiştiricide soğutulmakta, daha sonra ıslak filtreye verilmektedir.

Baca gazı arıtma sistemi nasıl çalışır?

Sistemin içinde bulunan su ya da temizleme solüsyonunun özel nozüller aracılığı ile yüksek basınçta atık gazlarla çarpıştırılarak gazda bulunan toksik maddelerin çözünerek arındırılması esasına dayanır. Baca gazı arıtma sistemlerinde % 99 ' lara varan arıtma verimi sağlanabilir.

DeNox sistemi nedir?

DeNox, NOx kontrolü seçici katalitik olmayan indirgeme, baca gazına amonyak veya üre reaktiflerinin enjeksiyonu yoluyla kazanlardan nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını kontrol etmek için tasarlanmış bir teknolojidir.