Ajans şirketi nedir?

İçindekiler:

  1. Ajans şirketi nedir?
  2. Ajans çeşitleri nelerdir?
  3. Bir reklam ajansı ne iş yapar?
  4. Ajans sahibine ne denir?
  5. Yaratıcı biriminin görevleri nelerdir?
  6. Ajans ne işe yarar?

Ajans şirketi nedir?

Ajans kelimesinin en sık kullanılan anlamı “Diğer kişilere veya kuruluşlara hizmet sağlayan bir işletme” diyebiliriz. Ajansara'da pazarlama ve reklam sektöründe bulunan ve bu sektörlere hizmet veren/dirsek temasında bulunan ajanslara yer verdik.

Ajans çeşitleri nelerdir?

Reklam ajansı türleri nelerdir, ne işe yararlar?
  • Geleneksel Reklam Ajansları
  • Dijital Reklam Ajansı
  • Marka Danışmanlık Ajansı
  • Medya Satın Alma ve Planlama Ajansı

Bir reklam ajansı ne iş yapar?

Reklam ajansı, bir şirketin veya markanın görünürlüğünü (ve dolayısıyla gelirini) artırmaya çalışan en önemli iş ortaklarından biridir. Reklam ajansları, satış öncesi araştırmalardan gerektiğinde sonuçların raporlanmasına kadar tüm süreci kontrol ederek markanın büyümesine katkıda bulunur.

Ajans sahibine ne denir?

Ajansın sahibi olan ajans başkanı; iş dünyası içerisinde olan kişilerdir. Herhangi bir iş adamları derneğine üye olarak bilinmektedirler. Çalışanlarına karşı son derecede hoşgörülü olmasının yanı sıra ekibin isteklerini yerine getirme konusunda da gayret içerisinde yer alırlar.

Yaratıcı biriminin görevleri nelerdir?

Yaratıcı Birim (Kreatif): Müşteri tarafından arzulanan tanıtım için ortaya atılan fikirleri (Kreatif brief) çarpıcı bir fikre dönüştüren ve bu fikrin uygulamalarını tasarlayan gruptur. Bu grup içinde sanat yönetmenleri, metin yazarları ve grafikerler vardır.

Ajans ne işe yarar?

Ajans, oyuncuları sete götürür veya yol masraflarının karşılanmasını sağlar. Çekimler uzun saatler alabilir. Burada oyuncuların yemek ihtiyacının karşılanmasının garantisi de çekim ajanslarıdır.