Braas kiremit Nedir?

İçindekiler:

  1. Braas kiremit Nedir?
  2. Neden Braas kiremit?
  3. Osmanlı tipi kiremit nedir?
  4. Kiremit neden yapılıyor?
  5. Kiremit çatı eğimi ne kadar olmalı?

Braas kiremit Nedir?

Braas Kiremit, üretim teknolojisi, yüzey kaplama teknolojisi ve bünyesine çok düşük oranda nem alan yapısı ile zorlu hava koşullarına karşı sağlamlığı ile diğer ürünlerden ayrılır, maksimum su geçirimsizlik sunar.

Neden Braas kiremit?

Bünyesine çok düşük oranda nem alan yapısı ile zorlu hava koşullarına karşı sağlamlığı artar, maksimum su geçirimsizlik sunar. Sıkıştırılmış yapısı sayesinde dolu yağışı başta olmak üzere çatıya gelen yüklere karşı yüksek direnç gösterir.

Osmanlı tipi kiremit nedir?

Osmanlı TS EN 1304 standardına göre Üst ve Alt kiremitlerdir. Uzun yıllardır üretilen ve yaygın kullanımı olan kiremitlerdir. Özellikle restarasyonlarda kullanılan en eski kiremit örneklerindendir. Ağırlığı toleransları dahilinde değişebilir.

Kiremit neden yapılıyor?

Antik çağlardan beri, mimari yapılarda çatı kaplama elemanı olarak kullanılan pişmiş toprak levha. Kiremitlerin hammaddesi kildir. Kil verimsiz bir topraktan alınan bir malzemedir. Böylece verimsiz topraklardan kanunlar çerçevesinde alınan kil, tuğla ve kiremit yapımıyla ekonomiye kazandırılır.

Kiremit çatı eğimi ne kadar olmalı?

Yayımlanan yeni çatı standartlarına göre çatı eğimi maksimum yüzde 45 olmalı denmiştir. Ayrıca çatı mahya yüksekliği 5 metrenin altında olmalıdır.