Makedonya Türkiye'den vize istiyor mu?

İçindekiler:

  1. Makedonya Türkiye'den vize istiyor mu?
  2. Makedonya gitmek için ne gerekli?
  3. Hırvatistan oturma izni nasıl alınır?
  4. Makedonya vizesiz nasıl gidilir?
  5. Makedonya için pasaport gerekli mi?

Makedonya Türkiye'den vize istiyor mu?

Makedonya'ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 90 günü aşmayan ziyaretleri için vize almak zorunda değildir.

Makedonya gitmek için ne gerekli?

En az altı ay geçerli pasaporta veya geçerli seyahat belgesine sahip olmak, Transit geçiş veya üçüncü bir ülkeye seyahat halinde ilgili ülkenin vizesine veya ikamet iznine sahip bulunmak veya bunlara yasal yollardan sahip olabileceğini kanıtlamak, Makedonya'da geçimini temin için yeterli maddi imkana sahip olmak.

Hırvatistan oturma izni nasıl alınır?

Hırvatistan'da oturma izni nasıl alınır: Oturma izni almak için ikamet adresi, pasaport, ülkede bulunma amacını gösteren ek belgelerle birlikte Göç İdaresi'ne müracaat etmeniz gerekir. Hırvatistan oturma izni ülkeye çalışma, eğitim, ticari, aile ziyareti gibi sebeplerle gelen kişilere verilir.

Makedonya vizesiz nasıl gidilir?

Makedonya Cumhuriyeti'ne Türk pasaportu ile vizesiz giriş yapabilir ve 90 gün boyunca ülkede dolaşma hakkınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Türk Hava Yolları ve Pegasus firmalarının Makedonya'ya uçuşları mevcuttur. İstanbul'dan Üsküp Uluslararası Havaalanına iniş yapabilirsiniz.

Makedonya için pasaport gerekli mi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir. Makedonya'ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne kadar vizeden muaftır. Seyahat esnasında pasaport süresi en az 6 ay geçerli olmalıdır.