Takograf kalibrasyon ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Takograf kalibrasyon ücreti ne kadar?
  2. Takograf muayenesi ne kadar?
  3. Tako TÜV kaç yıl geçerli?
  4. Dijital takograf olmadan muayeneden geçer mi?
  5. Kalibrasyon kaç yıl geçerli?
  6. Tako TÜV nedir?
  7. Takograf cihazı hangi araçlarda bulunması zorunludur?
  8. Dijital takograf kalibrasyon kaç yılda bir yapılır?
  9. Dijital takograf kaç model araçlarda zorunludur?
  10. Otobüslerde takograf ne işe yarar?
  11. Takograf cihazı hangi araçlarda zorunludur?

Takograf kalibrasyon ücreti ne kadar?

Takograf cihazlarının muayene ücreti 102,5 olacak. Hız ihlal tespit donanımlarında ise saha muayenesi için 1158,4 lira, saha harici muayene için 661,9 lira alınacak.

Takograf muayenesi ne kadar?

(3) Takograf cihazlarının periyodik muayene ve damgalama işlemleri, dördüncü fıkrada sayılan istisnai haller dışında, iki yılda bir yapılır.

Tako TÜV kaç yıl geçerli?

TÜVTURK Araç muayenesine kullanmakta olduğunuz takografınızın kalibrasyon işlemini yaptırarak gitmeniz zaman kaybınızı önleyecektir. Takograf muayenesi kalibrasyon belgesi tanzim tarihinden itibaren 2 yıl süre geçerlidir.

Dijital takograf olmadan muayeneden geçer mi?

b) 1996 model ve sonrası olup, ilk defa takograf cihazı takılacak olanlarda, dijital takograf cihazının kullanılması zorunludur. Süresi geldiği halde analog veya elektronik takograf cihazlarının yerine dijital takograf taktırmayanlar araçlara “araç muayene istasyonlarında” muayene işlemi yapılmamaktadır.

Kalibrasyon kaç yıl geçerli?

Takograf cihazınızın muayenesinin geçerliliği, kalibrasyon belgesinin üzerindeki tarihten itibaren iki yıldır. Ancak, Muayene ve Damgalama Yönetmeliği'nin 8. maddesinin 4. fıkrasındaki durumlar oluştuğu anda en yakın yetkili servise giderek muayene ve damgalama işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.

Tako TÜV nedir?

Yurt içi ve yurt dışı çalışan tır, otobüs, kamyon ve çekicilerin kullanmakta oldukları takograf cihazlarının, bakanlıktan yetkili bir takograf servisi tarafından kontorollerini ve bakımlarının yapılmış olduğunu gösteren, yine bu yetkili takograf servisi tarafından mühürlenerek emniyet altına almak kaydıyla araca ...

Takograf cihazı hangi araçlarda bulunması zorunludur?

Yük taşımacılığında kullanılan ve ağırlıkları 3.500 kg üzerinde olan kamyonet, kamyon ve tır araçlarında takograf kullanımı zorunludur. Yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan yolcu taşıyan otobüslerde takograf kullanımı zorunludur.

Dijital takograf kalibrasyon kaç yılda bir yapılır?

Kalibrasyon belgesini ne zaman yaptırmalıyım ? Takograf kalibrasyon belgesi her 2 yılda bir periodik muayene öncesinde, lastik ebat değişikliklerinde, şanzuman ve diferanziel tamirlerinden sonra, takograf cihazınızı tekrar kalibrayon ettirmeniz gerekmektedir.

Dijital takograf kaç model araçlarda zorunludur?

Buna göre, yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf kullanması zorunlu olan 1996 model ve sonrası araçlarda kullanılan analog veya elektronik takograf cihazlarının, "1996-1998 model araçlar için 31 Aralık 2015'e kadar, 1999-2001 model araçlar için 2016 yılında, 2002-2004 model araçlar için 2017 yılında, 2005-2007 ...

Otobüslerde takograf ne işe yarar?

Takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazıdır.

Takograf cihazı hangi araçlarda zorunludur?

Yük taşımacılığında kullanılan ve ağırlıkları 3.500 kg üzerinde olan kamyonet, kamyon ve tır araçlarında takograf kullanımı zorunludur. Yolcu kapasitesi 17 yolcudan fazla olan yolcu taşıyan otobüslerde takograf kullanımı zorunludur.