Bademcikte Tümör nedir?

İçindekiler:

  1. Bademcikte Tümör nedir?
  2. Bademcikte et parçası nedir?
  3. Bademcikte şişlik neden olur?
  4. Bademcikte kanser olur mu?
  5. Bademcikte delik olur mu?
  6. Boğazda doluluk hissi nedir?
  7. Bademcikler Neden delik olur?
  8. Bademcikte beyaz leke neden olur?

Bademcikte Tümör nedir?

Tonsil kanseri, bademciklerdeki hücrelerin kanserleşmesi sonucu oluşan tümörlerdir. Bademcik dokusu, tonsillektomi ameliyatı sonrası çoğu kez az da olsa geride bırakıldığı için, bademcikleri çıkarılan insanları da bu kanser türü etkileyebilir.

Bademcikte et parçası nedir?

Geniz eti (adenoid) ise, aynı sistemin görünmeyen parçasıdır. Bademciklerin arkasında, küçük dilin üstünde yer alan bir bağışıklık sistemi dokusudur.

Bademcikte şişlik neden olur?

Bademcik şişmesi bir hastalık değil, bir semptomdur ve genellikle enfeksiyon sonucunda görülür. Bu enfeksiyonlar virüs ya da bakteri kaynaklı olabilir. Boğaz enfeksiyonlarının ortalama p'i virüs kaynaklıdır. Bademcik şişmesi aslında tonsilit denen bademcik iltihabının sebep olduğu durumlardan biridir.

Bademcikte kanser olur mu?

Bademcik kanseri tonsil, bademcikteki hücrelerde başlayan bir kanser türüdür. Bademcikler, ağzın arkasında bulunan oval şekilli iki yapıdır ve vücudun bağışıklık sisteminin bir parçasıdırlar. Bademcik kanseri yutma güçlüğüne ve boğazınızda bir şey takılmış gibi hissetmenize sebep olabilir.

Bademcikte delik olur mu?

Bademcikler üzerinde görülen deliklere tonsil kriptleri adı verilir ve bunlar bademcik yapısının normal bir parçasıdır. Bu delikler, mukus ve diğer kalıntılarla tıkanabilirler. Bademcik deliklerinin tıkanması, bu deliklerin genişleyerek çukurcuklar haline gelmesine neden olur.

Boğazda doluluk hissi nedir?

Boğazda yumru veya yabancı bir madde varmış, yutkunmakla gidecekmiş gibi olup gitmiyor hissine globus adı verilir. Bu his çoğunlukla bir şey yemekle veya içmekle hafifler, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkar. Muayenede çoğunlukla yabancı bir madde veya yumru görülmez.

Bademcikler Neden delik olur?

Bademcik deliklerini etkileyen sorunlar şunlardır: Bademcik iltihapları (tonsillit) Enfeksiyöz mononükleoz (öpücük hastalığı) Ağız hijyeni bozukluğu (diş çürükleri, diş taşları, diş eti hastalıkları)

Bademcikte beyaz leke neden olur?

Bademciklerdeki beyaz lekeler genellikle boğazdaki bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Boğazınızdaki beyazlığın birkaç olası nedeni olabilir. Epstein-Barr virüsü: Bu virüs bulaşıcı mononükleoza veya mono'ya neden olur. Tükürük yoluyla yayılan bir enfeksiyondur, bu yüzden bazen "öpüşme hastalığı" olarak adlandırılır.