TOBB Nasıl Üye Olunur?

İçindekiler:

  1. TOBB Nasıl Üye Olunur?
  2. TOBB kaç üyesi var?
  3. TOBB nerede?
  4. Ticaret Sicil Gazetesine Nasıl Üye Olunur?
  5. TOBB Levha Kayıt Belgesi nasıl alınır?
  6. Ticaret Odası aidat ne kadar 2021?
  7. Acenteler için Levha kayıt ücretini tespite kim yetkilidir?

TOBB Nasıl Üye Olunur?

Tam anlamıyla ücretsiz bir biçimde üyelik işleminizi gerçekleştirebilmeniz için, yapmanız gereken TOBB'un resmi web sitesi sanayi.tobb.org.tr adresi üzerindeki kayıt formunu doldurmak olacak.

TOBB kaç üyesi var?

Bünyesinde 178 Ticaret ve Sanayi Odası, 60 Ticaret Odası, 12 Sanayi Odası, 2 Deniz Ticaret Odası ve 113 Ticaret Borsası bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin toplam üye sayısı 1.300.000 civarındadır.

TOBB nerede?

TOBB ilçeye yayılmış 365 oda ve borsanın (Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası) üst kuruluşudur. Birliğin kısa adı TOBB'dur ve merkezi Ankara'dadır.

Ticaret Sicil Gazetesine Nasıl Üye Olunur?

Türkiye Ticaret Sicil Gazetelerinin internet üzerinden görüntülenmesi için; www.tobb.org.tr sayfasına girilir, açılan pencerenin sağ tarafında yer alan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi başlığına tıklanarak, Ücretsiz Gazete Sorgu bölümünden üye olunması gerekmektedir.

TOBB Levha Kayıt Belgesi nasıl alınır?

Başvuru sahibi http://www.tobb.org.tr/SigortacilikMudurlugu/SigortaAcenteleri/Sayfalar/TOBB-AEKS.php adresinden ön başvuru girişini yapar ve sistemin verdiği ön başvuru ve başvurusu onaylandıktan sonra kullanacağı levha kayıt numarasını alır.

Ticaret Odası aidat ne kadar 2021?

Şirketler için tahakkuk eden Ticari Bilanço Karı'nın binde 5'i kadardır. Şahıslar için Ticari Kazanç Matrahı'nın binde 5'i kadardır. Munzam Aidatın Tavanı 2021 yılı için 35.775,00 TL'dir.

Acenteler için Levha kayıt ücretini tespite kim yetkilidir?

(7) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunun uygun görüşü ile Levhaya kayıt ücreti veya aidatı belirlemeye yetkilidir.