Hepatit nedir ve türleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Hepatit nedir ve türleri nelerdir?
  2. Hepatit hangi tür enfeksiyondur?
  3. Hepatitin en kötüsü hangisi?
  4. Hepatit hangi sistemin hastalığıdır?
  5. Hepatit B mi daha tehlikeli C mi?
  6. Hepatit B ne zaman tehlikelidir?
  7. hepatit C nasıl bir hastalıktır?

Hepatit nedir ve türleri nelerdir?

Hepatit karaciğerin herhangi bir nedenle oluşan iltihabıdır. Hepatitler, genellikle virüslerle, en sık görülen beş hepatit virüsü olan A,B,C,D ve E virüsleri ile meydana gelir. Daha nadir olarak etken olan başka virüsler de vardır. Virüsler dışında en sık görülen hepatit nedenleri alkol ve ilaçlardır.

Hepatit hangi tür enfeksiyondur?

Genel Bakış Hepatit B, Hepatit B virüsünün (HBV) sebep olduğu ciddi bir karaciğer enfeksiyonudur. Bazı bireylerde Hepatit B enfeksiyonu kronik hâle gelebilir. Hepatit B virüsünü taşıyan kişilerde karaciğer yetmezliği, karaciğer kanseri ve siroz hastalığına yakalanma riski daha yüksektir.

Hepatitin en kötüsü hangisi?

Hepatit C. En tehlikeli olanıdır. Hastaların yarısında siroz hastalığına yol açar.

Hepatit hangi sistemin hastalığıdır?

Hepatit karaciğerin iltihabıdır, bu durum karaciğer fonksiyonlarını bozabilir. Tüm dünyada kronik HBV enfeksiyonu taşıyan insanların sayısı 350 milyondur.

Hepatit B mi daha tehlikeli C mi?

Kronik hepatit B ile yaşayan bireylerde hastalık tipik olarak birkaç yıl içinde fibroza, ardından siroz ve karaciğer kanserine ilerler. Benzer şekilde, kronik hepatit C'li insanlar da zamanla siroz gelişimi riski taşır, siroz ise karaciğer kanserine ilerleme riskini artırır.

Hepatit B ne zaman tehlikelidir?

Kronik Hepatit B virüsü enfeksiyonu ise Hepatit B virüsünün vücuda girerek 6 aydan uzun süre yok edilemediği ve Karaciğer hasarı (siroz), Karaciğer kanseri ve Ölüm gibi kötü sonuçlar doğurabilecek şeklidir.

hepatit C nasıl bir hastalıktır?

Hepatit C Virüs (HCV) enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığıdır. Hastalık, bir kaç hafta sürebilen hafif bir formdan hayat boyu süren ciddi hastalığa kadar değişen hastalıklara yol açabilir. HCV genellikle kan yoluyla bulaşır. Hepatit C akut veya kronik olabilir.