Şeker ölçüm aletini devlet ödüyor mu?

İçindekiler:

  1. Şeker ölçüm aletini devlet ödüyor mu?
  2. Şeker ölçüm aleti nedir?
  3. Şeker ölçüm cihazı nasıl ölçer?
  4. Şeker ölçüm kaç olmalı?

Şeker ölçüm aletini devlet ödüyor mu?

“25 ağustos 2016 tarihinde yayımlanan SUT değişikliği ile “Kan şekeri ölçüm cihazları kurumca karşılanır” cümlesi kaldırılıp, “şeker ölçüm çubukları eczanelerden temin edilecektir” şeklinde değişiklik yapılmıştır. ... 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren SGK şeker hastalarının şeker ölçüm cihazlarını ödemiyor.

Şeker ölçüm aleti nedir?

Şeker ölçüm cihazı kanınızdaki şeker (glikoz) miktarını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Glikoz ise vücudun enerji kaynağı olarak kullandığı bir şekerdir. Şeker hastalığınız yoksa vücudunuz kandaki glikoz miktarını dengeler.

Şeker ölçüm cihazı nasıl ölçer?

Kan şekeri ölçerlerin çalışma prensipleri aynıdır. Bir damla kan, cihaza takılı olan test çubuğuna damlatılır. Birkaç saniye sonra ölçüm değeri cihaz ekranından görüntülenir. Tüm markalar için yapılan işlemler genel olarak bu şekildedir.

Şeker ölçüm kaç olmalı?

Bütün hücreler yaşayabilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu enerjiyi glukoz dediğimiz şekerden karşılarlar. Bu şeker değeri açlıkta sabah 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. Toklukta yemekten iki saat sonra da 140'ı mg/dl geçmemelidir. Bu değerler normal değerlerdir.