Sıfır araca LPG takılınca muayene gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Sıfır araca LPG takılınca muayene gerekir mi?
  2. LPG projesi kaç gün geçerli?
  3. Araca LPG nasıl işletilir?
  4. LPG ruhsata Işletmeme cezası nedir?
  5. Ruhsata işli olmayan LPG muayeneden geçer mi?
  6. Sıfır araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Sıfır araca LPG takılınca muayene gerekir mi?

Aracıma LPG taktırdım; ne yapmam gerekiyor? ... Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.

LPG projesi kaç gün geçerli?

Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Gecikme durumunda ceza verilebilir.

Araca LPG nasıl işletilir?

Önceleri Makine Mühendisleri Odası'na giderek araç sızdırmazlık raporu almak durumundaydık. Ancak yapılan yeni düzenlemelere göre artık bu odaya gitmeye gerek yoktur. Artık önce araç muayene istasyonuna ardından notere giderek araç ruhsatına LPG işletmek mümkün olmaktadır.

LPG ruhsata Işletmeme cezası nedir?

2020 yılında 30 gün içerisinde lpg ruhsata işletmeme cezası 132 Türk Lirasıdır. Ancak ceza size yazıldıktan sonra on beş gün içerisinde öderseniz 30 gün içerisinde lpg ruhsata işletmeme cezasını 99 Türk Lirası olarak ödeyebileceğinizi unutmayın.

Ruhsata işli olmayan LPG muayeneden geçer mi?

çünki merdien altı montaj diye geçer. lpg kitiniz ne marka ise, o markanın servisi ile görüşün. bunun resmiyete dönme gibi bir durumu varsa belli bir bedelle hallolur. eğer kesin olmazsa yapacak bir şey yok çöpe atıp sil baştan yapacaksınız. yada tamamen söküp kullanmayacaksınız. böyle muayeneden geçmez.

Sıfır araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli? Binek araçlarda ve resmi araçlar 3 yılda bir yaptırılması gereken bu muayene, ticari araçlarda her yıl yaptırılmalıdır.