Mikro damar nedir?

İçindekiler:

  1. Mikro damar nedir?
  2. El Cerrahisi ve mikrocerrahi nedir?
  3. Jinekolojik Mikrocerrahi Tekniği Nedir?
  4. Mikrocerrahi ameliyatı nasıl yapılır?
  5. El kesiği için hangi doktora gidilir?
  6. Bel fıtığında mikro cerrahi ameliyatı nasıl yapılır?
  7. Lomber mikrocerrahi ile diskektomi nedir?
  8. Lomber mikrocerrahi nedir?
  9. Mikrocerrahi ameliyatı kaç saat sürer?
  10. El parmakta kemik çıkıntısına hangi doktor bakar?

Mikro damar nedir?

Uzman doktor tarafından insan vücudunda çıplak gözle görülemeyen ve normal prosedürlerle müdahale edilemeyecek kadar küçük vücut hasarlarının düzeltilmesine yönelik cerrahi girişimlerin tıbbi tedavi olarak özel optik gözlük ve ameliyat mikroskopu gibi büyütücü aletler kullanılarak yapılması tekniğidir.

El Cerrahisi ve mikrocerrahi nedir?

Bu bölgelerdeki damar ve sinirlerin cerrahi tedavileri ameliyat mikroskobundan bakıp ameliyat alanını ve dokuları büyülterek, ince uçlu mikro aletler kullanılarak yapılmayı gerektirmektedir. Bu nedenle el cerrahisi ve mikrocerrahi genellikle iç içe giren cerrahi dallardır.

Jinekolojik Mikrocerrahi Tekniği Nedir?

Açık ameliyat ile yapılan müdahale ile hasarlı tüplerin uçları kesilerek hasarlı olan dokuların ayrıştırılması sağlanır. Ardından bu tüpler mikron ölçekte iplikler kullanılarak dikilecektir. Bu işlem sonrasında rahim ağzından verilen metilen mavisi isimli sıvı verilerek tedavi kontrol edilir.

Mikrocerrahi ameliyatı nasıl yapılır?

Mikrocerrahi yönteminde genel veya spinal anestezi uygulanan hastada cilltte yaklaşık 1,5-2 cm lik kesi yapılır, bel kasları yapışma yerlerinden kesilmeden özel aletler kullanılarak sıyrılır ve fıtık bölgesine ulaşılır.Böylece ameliyat sonrası bel kaslarında tahribat olmadığı için hastada ameliyat sonrası bel ağrısı ...

El kesiği için hangi doktora gidilir?

İşte detaylar... Ellerde ya da vücudun herhangi bir yüzeyindeki deri için dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurabilirsiniz. Eğer farklı bir rahatsızlığınız ya da bağlantınız var ise doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Bel fıtığında mikro cerrahi ameliyatı nasıl yapılır?

Mikrocerrahi yönteminde genel veya spinal anestezi uygulanan hastada cilltte yaklaşık 1,5-2 cm lik kesi yapılır, bel kasları yapışma yerlerinden kesilmeden özel aletler kullanılarak sıyrılır ve fıtık bölgesine ulaşılır.Böylece ameliyat sonrası bel kaslarında tahribat olmadığı için hastada ameliyat sonrası bel ağrısı ...

Lomber mikrocerrahi ile diskektomi nedir?

Mikrodiskektomi, bel fıtığı cerrahisinde kullanılan en yaygın tedavi yöntemidir. Fıtıklaşmış disk parçalarının çıkarılarak sinir kökündeki baskıyı hafifletmek ve ağrıyı gidermek için uygulanır.

Lomber mikrocerrahi nedir?

Açık diskektomi ameliyatı hastanın isteği veya bel fıtığının bulunduğu yere göre genel ve epidural anestezi altında, hasta yüzüstü yatarken yapılmaktadır. Cilde 2-4 cm'lik kesi uygulanır. Daha sonra kas dokusu sıyrılarak ekartör yerleştirilir.

Mikrocerrahi ameliyatı kaç saat sürer?

Ameliyatın yapılacağı bölgeye ve hastalığın durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte, genellikle 1-2 saat süren operasyonlardır. Taburcu Olma Süresi Ne Kadardır? Mikrocerrahi diğer ameliyatlara göre daha az doku hasarına sebep olduğu için, taburcu olma süresi de diğer ameliyatlara göre oldukça kısadır.

El parmakta kemik çıkıntısına hangi doktor bakar?

Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.