Toplardamar hangi bacakta bulunur?

İçindekiler:

  1. Toplardamar hangi bacakta bulunur?
  2. Bileklerdeki atardamar nerede?
  3. Toplardamar ne?
  4. Toplardamar tıkanıklığı nedir?

Toplardamar hangi bacakta bulunur?

Kaval kemiği ve baldır çevresindeki tibial venler adı verilen derin toplardamarlar diz arkasında birleşip popliteal toplardamarı oluştururlar ve popliteal damar yukarıya adeleler arasında ilerlerken uyluğun iç ve ön yüzünde femoral (uyluk) toplardamarı adını alır.

Bileklerdeki atardamar nerede?

Radial Arter (Bilek Damarı): Radial arter, el bileğinde birbirine paralel seyreden, eli besleyen 2 atar damardan biridir. Radial arter ince yapılı (2-3 mm) olup yüzeysel seyreder. Yakın komşuluğunda sinir, toplardamar gibi yapılar yoktur.

Toplardamar ne?

Venler veya toplardamarlar kanı kalbe taşıyan kan damarlarıdır. Venler dolaşım sisteminin bir bölümünü oluştururlar. Oksijen bakımından fakir, metabolizma artıklarını taşıyan, kirli kanın kalbe dönüşünü sağlayan damardır. Derinde bulunan toplardamarlar, kasların arasından geçer.

Toplardamar tıkanıklığı nedir?

Toplardamar tıkanıklığı, çeşitli nedenlere bağlı olarak toplardamarlar içinde "sert" darlık ya da tıkanmaların oluşmasıdır. Bu tıkanıklıkların en önemli nedeni daha önceden geçirilmiş derin ven trombozudur. Derin ven trombozunda, tedaviden sonra pıhtı tam erimezse damar duvarına yapışır.