Iç kapı seçerken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Iç kapı seçerken nelere dikkat edilmeli?
  2. Iç kapılar ne renk olmalı?
  3. Koyu renk parkeye ne renk kapı?
  4. Kahverengi parkeye hangi renk gider?
  5. Parke rengi nasıl seçilir?

Iç kapı seçerken nelere dikkat edilmeli?

İç Mekanlardaki kapı modellerinde ilk olarak dikkat edilen özellikler dayanıklı ya da uzun ömürlü olması değil, ev yapısına uyması ve uygun fiyatlı olmasıdır.

Iç kapılar ne renk olmalı?

Günümüzde kapılarda en çok tercih edilen renk beyaz veya ahşap rengi olmaktadır. Beyaz mekanda ferahlık ve sadelik yansıtırken ahşap ise doğallığı yansıtmaktadır. Bunun yanı sıra modern ev tasarımlarında gri ve siyah renkli iç kapılar da sıklıkla tercih edilmektedir.

Koyu renk parkeye ne renk kapı?

Koyu renk kapıya hangi renk parke gider? İç dekorasyonda koyu renkleri seviyor ve tercih ediyorsanız örneğin iç kapı rengini koyu bir renk tercih ettiyseniz parke rengi kapı renginden daha açık bir ton olmalıdır. Kapı ve parke arasındaki bu kontrast hem kapıların hem de parkenin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Kahverengi parkeye hangi renk gider?

1 – Evinize koyu kahverengi renkte parke koymak istiyorsanız ve kapı renginiz beyaz ise, bu renk uyumu orantısız olacaktır. Burada ise kapılarınızı koyu ve işlemeli bir renge boyamanız uygun olacaktır. 2 – Aynı zamanda kapılarınız koyu kahverengi ise, yere koymanız gereken parke rengi açık sarı renkte olmalıdır.

Parke rengi nasıl seçilir?

Koyu renk zeminler kiri kolaylıkla göstermezken, açık renk zeminler yere düşen birkaç saç telini bile gösterip zeminleri kirli gösterebilir. Sık kullandığınız alanlarda koyu renk, Daha az zaman geçirdiğiniz odalarda ise açık renkli olan parkeleri tercih edebilirsiniz.