Yüzme sporu nedir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Yüzme sporu nedir kısa bilgi?
  2. Yüzme sporunun amacı nedir?
  3. Yüzme dalı nedir?
  4. Yüzme sporu ne sıklıkta ve hangi yoğunlukta yapılmalıdır?
  5. Yüzme sporu nasıl oluşmuştur?
  6. Yüzme hangi sıklıkla yapılır?

Yüzme sporu nedir kısa bilgi?

Yüzme, vücudun kol ve ayak salınımlarını kullanarak suyun üstünde ya da altında ilerlemesidir. ... Çünkü deniz, okyanus ve tatlı su balıklarının yaşadığı her coğrafyada yüzme, avlanmak için yaşamsal bir ihtiyaç olarak doğmuştur.

Yüzme sporunun amacı nedir?

Metabolizmanın düzenli çalışması ile ilgili önemli katkıları olan yüzme sporunun, kan dolaşımını düzenlemesi ve dolayısıyla da dolaşım sistemine yardımcı olması da bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda, vücuda kattığı dirençten dolayı, sporcuları hastalıklardan koruması da, yüzme sporunun bir başka faydasıdır.

Yüzme dalı nedir?

Yüzme sporu, belirli boyutlarda havuzda, gölde veya denizde bedenin su yüzeyinde kalarak kulaç ve ayak hareketlerinden faydalanarak su içerisinde yüzülerek yapılan spor dalına verilen isimdir. ... Yüzme sporu yarışl, 200, 400, 8 metrelik havuzlarda çeşitli kategorilerle sınıflandırılarak yapılmaktadır.

Yüzme sporu ne sıklıkta ve hangi yoğunlukta yapılmalıdır?

Erken yaşlarda başlanabilen bu spora, uygulanışındaki kolaylık dolayısıyla ileri yaşlarda da devam edilebiliyor. Yüzme sporu ile uğraşmak için haftada iki ya da üç gün, bir saat zaman ayırmak yeterli. Bu süre, suya girmeden önce yapabileceğiniz gerdirme egzersizleri ile geliştirilebilir.

Yüzme sporu nasıl oluşmuştur?

En popüler ve yaygın sporlardan biri olan yüzme, daha Orta Asya'ya göçmeden Türklerin orada bulunan göller ve nehirlerde yüzdükleri bilinmektedir. ... Milattan önceki yıllarda savaşlar sırasında Asur savaşçılarının düşmanlardan kaçmak için yüzerek nehirleri geçtikleri Asur kabartmalarında yer alır.

Yüzme hangi sıklıkla yapılır?

Haftada en az üç kez 30 dk uygun şiddette yapılabilecek bir yüzme iyi bir kondüsyon sağlamaya yetecektir. Tüm diğer aktivitelerde olduğu gibi sağlık amaçlı yapılıyorsa düzenli ve sürekli olması önemlidir.