Exim kredisi ne demek?

İçindekiler:

  1. Exim kredisi ne demek?
  2. Eximbank ihracat kredisi nedir?
  3. Ihracatçı kredisi ne demek?
  4. Eximbank ne işe yarıyor?
  5. Kısa vadeli ihracat Kredisi nedir?
  6. Proje Kredisi ne demek?
  7. Proje Finansmanı Kredisi nedir?
  8. Sevk öncesi ihracat Kredisi nedir?
  9. Özellikli ihracat Kredisi nedir?
  10. Ihracata yönelik yatırım kredisi nedir?

Exim kredisi ne demek?

İhracatın geliştirilmesi amacıyla, ihracatçı veya ihracata yönelik üretim yapan firmalara, Türkiye İhracat Bankası A.Ş. (Eximbank) kaynağından kullandırılan kredilerdir. Bankamız, söz konusu kredilere aracılık etmek sureti ile veya Türkiye İhracat Bankası A.Ş.

Eximbank ihracat kredisi nedir?

İhracatçı KOBİ'lerimize ve ihracata yönelik mal üreten (sadece nihai üretici) imalatçı KOBİ'lerimize yönelik kullandırdığımız İhracata Hazırlık Kredisidir.

Ihracatçı kredisi ne demek?

İhracat Kredisi, ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin finansmanı amacıyla Türk Lirası cinsinden kullandırılan bir kredi türüdür.

Eximbank ne işe yarıyor?

Türk Eximbank, Türkiye'de ihracatın kurumsallaşmış tek asli destek unsuru olarak, ihracatın desteklenmesine yönelik politikalarda özel bir öneme sahiptir. Banka'nın amacı; ... yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir.

Kısa vadeli ihracat Kredisi nedir?

tarafından, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri hariç, ihracatçı veya imalatçı vasfına sahip ihracatçı firmalar ile ihracat bağlantılı mal üreten imalatçı firmalara, Eximbank'ın belirlediği Türk Menşeili malların kesin ihracı ve taahhüdü karşılığında kullandırılan ve Bankamızca da aracılık edilen Türk Lirası ve Döviz ...

Proje Kredisi ne demek?

Projeye dayalı özelleştirme ve satın alma ihalelerine katılan firmalar ile kapasite artırımı ve komple yeni yatırım yapan, yapılan incelemeler doğrultusunda değerlendirme sonucu olumlu bulunan firmalara; bankamız kaynaklarından Orta ve Uzun Vadeli TL ve Döviz olarak kullandırılan kredilerdir.

Proje Finansmanı Kredisi nedir?

Bu kapsamda Proje Finansmanı, projenin yaratacağı nakit akışının esas alınarak kredinin geri ödenmesini sağlayacak bir finansman yapısının oluşturulması ve öncelikli olarak Şirketin değil, Projenin varlıklarının verilen krediler için bir teminat olarak değerlendirilmesidir.

Sevk öncesi ihracat Kredisi nedir?

Sevk Öncesi İhracat Kredisi Nedir? Sevk Öncesi İhracat Kredisi (SÖİK), ülkemiz ihracatına olan desteğimizi artırmak ve farklı kanallardan ihracatçı firmalarımıza ulaşabilmek için aracı bankalara vasıtasıyla kullandırıma sunmuş olduğumuz kredi programıdır.

Özellikli ihracat Kredisi nedir?

Özellikli İhracat Kredisi programımız ile ihraç edilecek malın üretim süreci ya da satış koşulları nedeniyle 12 aydan uzun vadeli finansman ihtiyacı bulunan firmalarımızın yeni pazarlara yeni ürün ihracı gibi özellik arz eden ihracat projelerine destek sağlıyoruz.

Ihracata yönelik yatırım kredisi nedir?

İhracata yönelik yatırım kredisi nedir? İhracata Yönelik Yatırım Kredisi programımız kapsamında, kalıcılığı veya uzun süreli kullanım özelliği dolayısıyla orta veya uzun vadeli finansman gerektiren makine, teçhizat ve aksam harcamalarınızı katma değer vergisi hariç tutar üzerinden finanse ediyoruz.