Gümüşlü yara örtüsü ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Gümüşlü yara örtüsü ne ise yarar?
  2. Yara örtüsü nedir?
  3. ConvaTec Aquacel AG nedir?
  4. Atrauman AG nedir?
  5. Comfeel yara örtüsü nedir?
  6. Aquacel Foam nedir?
  7. Yara örtüsü kaç gün kullanılır?
  8. Ag+ nedir?
  9. Comfeel Plus nedir?
  10. Coloplast yara örtüsü ne işe yarar?
  11. Comfeel Plus kaç gün kullanılır?
  12. Köpük yara örtüsü nedir?
  13. Yara pansumanı ne demek?
  14. 4 grup katyonları nelerdir?
  15. 5 grup katyonları nelerdir?
  16. Comfeel plus ne işe yarar?

Gümüşlü yara örtüsü ne ise yarar?

AQUACEL® Ag, gümüş emdirilmiş antimikrobiyel emici yara örtüsü, Hydrofiber® ve iyonik gümüşten oluşan, yumuşak, steril, non-woven ped veya şerit şeklinde bir yara örtüsüdür. Yara örtüsündeki gümüş, geniş bir spekturumdaki yara bakterilerini öldürür ve antimikrobiyel bir ortam yaratmaya yardımcı olur.

Yara örtüsü nedir?

Modern yara örtüleri, yarayı örtmekten çok daha fazla fonksiyonlara sahiptir. Yarayı enfeksiyona karşı korumak, kan ve yara sıvısını emmek, yara iyileşmesini sağlamak ve yara üzerine ilaç tedavisi uygulamak için yaraları örtmek amacıyla kullanılan ürünlerdir.

ConvaTec Aquacel AG nedir?

AQUACEL® Ag örtüler. Aquacel® Ag yara örtüleri, ConvaTec eşsiz Hydrofiber™ Teknolojisinin sağladığı temel faydaların yanısıra, enfekte olmuş ya da enfeksiyon riski olan yaralar için iyonik gümüş içerir. ... Aynı zamanda daha fazla direnç için dikiş tutma teknolojisine sahip şerit biçimi de bulunur.

Atrauman AG nedir?

Atrauman Ag, enfekte olmuş yaraların veya yüksek bakteriyel kontaminasyon gösteren yaraların tedavisinde tamamlayıcı olarak kullanmak için uygundur. Atrauman Ag ayrıca, yara tedavisinde ilave bir enfeksiyon profilaksisi olarak endikedir.

Comfeel yara örtüsü nedir?

Nemli ortamda yara iyileşmesi için hidrokolloid yara örtüleridir. Bakteri ve su geçirmez. ... Üstün yapışma gücü, ağrıyı ve yara kokusunu azaltıcı özellikleriyle her türlü yarayı iyileştirmeye yöneliktir. Comfeel yara ürünlerinin genel özellikleri şöyledir:Tüm yara örtüleri yara üzerinde 5-6 gün kalabilir.

Aquacel Foam nedir?

AQUACEL® Foam Köpük Örtüler: Su geçirmez üst tabaka fazla nemin buharlaşmasını sağlarken, viral/bakteriyel penetrasyonu engeller,*1 ve hastaya banyo yapma olanağı verilmesine imkan tanır. Hasta konforunu arttırıcı ve fazla sıvıyı absorbe edici yumuşak ve emici köpük pedi.

Yara örtüsü kaç gün kullanılır?

Epitelizasyon ve granülasyon dokusu aşamasında kullanımı uygundur. Yara kenarını 2cm kadar aşacak genişlikte kullanılırlar. Yarada 3 – 5 gün kalabilirler. İdeal olarak haftada 3 kez değişim önerilir.

Ag+ nedir?

AQUACEL™ Ag+ yara örtüleri, enfekte veya enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan yaralarda kullanılmak için geliştirilmiş bir antimikrobiyal birincil yara örtüsüdür. İyileşmenin 3 kilit lokal bariyerini yönetmek üzere tasarlanmışlardır ; eksüda, enfeksiyon ve biyofilm.

Comfeel Plus nedir?

Comfeel Plus Transparent hidrokolloid pansumanları, bir nemli yara iyileşmesi ortamı sağlar ve yarayı yara iyileşmesinin son aşamalarında korumaya yardım eder. Üstteki film, yarayı dış faktörlere karşı korumaya yardım etmek için su ve bakteri geçirmezdir ve sürtünmeyi azaltmaya yardım etmek için de pürüzsüzdür.

Coloplast yara örtüsü ne işe yarar?

Comfeel Plus Transparent hidrokolloid pansumanları, bir nemli yara iyileşmesi ortamı sağlar ve yarayı yara iyileşmesinin son aşamalarında korumaya yardım eder. Üstteki film, yarayı dış faktörlere karşı korumaya yardım etmek için su ve bakteri geçirmezdir ve sürtünmeyi azaltmaya yardım etmek için de pürüzsüzdür.

Comfeel Plus kaç gün kullanılır?

Comfeel yara ürünlerinin genel özellikleri şöyledir:Tüm yara örtüleri yara üzerinde 5-6 gün kalabilir. Ürünlerimiz yaradaki akıntıları bütünüyle emer. Bütün ürünlerimiz ikinci enfeksiyon riskini azaltır. Ürünlerimiz yara üzerinde 5-6 gün kaldığı için pansuman sayısı azalır.

Köpük yara örtüsü nedir?

AQUACEL® Ag Foam Köpük Örtüler: Hastanın rahatlığını geliştirmek ve fazla sıvıyı emmek için yumuşak ve emici köpük ped. İyonik gümüş içeren Hydrofiber® tabakası yara sıvısı ile temas edince jelleşerek yaranın iyileşmesi için ideal ortamı oluşturur.

Yara pansumanı ne demek?

Pansuman, genel olarak yara tedavisi demektir. Yaraların mikroplardan temizlenmesi ve korunması için yapılan yıkama ve örtme işlemidir. Yara iyileşmesinin iyi, çabuk ve iz bırakmadan olması için bölgenin ölü dokulardan ve mikroorganizmalardan temizlenmesi ve dış ortamın zararlı etkilerinden korunması gerekir.

4 grup katyonları nelerdir?

Kimyaevi: IV. Grup Katyon Analizi. Bu grubun katyonları baryum (II) (Ba+²), kalsiyum (II)(Ca+²), magnezyum(II) (Mg+²) ve stronsiyum (II) (Sr+²) dur.

5 grup katyonları nelerdir?

Na, K ve Li alkali metaller grubunun üyeleridir. da bileşikleri alkali metal bileşiklerine benzediği için bu gruba alınmıştır. Cl varlığında amonyum karbonatla çöktürülemediği için analiz sistematiğinde 5. grup adı verilen metaller arasında yer almıştır.

Comfeel plus ne işe yarar?

Comfeel Plus Transparent hidrokolloid pansumanları, bir nemli yara iyileşmesi ortamı sağlar ve yarayı yara iyileşmesinin son aşamalarında korumaya yardım eder. ... Yarı geçirgen üst film, nemin buharlaşmasına izin verirken, bir nemli iyileşme ortamını da muhafaza eder.