Midilliye gitmek için vize gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Midilliye gitmek için vize gerekli mi?
  2. Ayvalıktan Midilliye vize nasıl alınır?
  3. Turkiyeden Midilliye nasil gidilir?
  4. Yunan adaları Türk turist kabul ediyor mu?

Midilliye gitmek için vize gerekli mi?

Yunanistan Midilli adası girişleri Yunanistan Schengen Vizesi ve Yunanistan Kapı Vizesi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Yunanistan Kapı vizesi sahibi olarak kapı vizesi uygulaması dahilinde olan Rodos, Kos, Meis, Samos ve Sakız adaları en fazla 15 gün konaklama hakkı ile ziyaret edilebilmektedir.

Ayvalıktan Midilliye vize nasıl alınır?

Bu uygulama için misafirlerimize ait aşağıda belirtilen evrakların en geç Midilli Adasına geçiş tarihinden 3 gün önce TURYOL AYVALIK ofisine iletilmesi gerekmektedir.
  1. Pasaportunuzun fotoğraflı sayfasının fotokopisi(pasaport geçerlilik süresi 3 aydan az, on yıldan eski olmamalı)
  2. 2 adet arka fonu beyaz, vesikalık fotoğraf.
Daha fazla öğe...

Turkiyeden Midilliye nasil gidilir?

Adaya ulaşım denizyolu ve havayolu ile sağlanabilmektedir. Adaya denizyolu ile ulaşım Türkiye'nin en yakın noktası olan Ayvalık'tan sağlanmaktadır. Ortalama 1,5 saat sürecek keyifli bir feribot yolculuğu ile adaya ulaşabilirsiniz. Çeşitli tur şirketlerinden ortalama 30 euro'ya gidiş dönüş biletinizi alabilirsiniz.

Yunan adaları Türk turist kabul ediyor mu?

Anlaşmaya göre aşı olmuş yurttaşlar Türkiye ve Yunanistan'ı karşılıklı ziyaret edebilecek. Bakan Çavuşoğlu anlaşma için“ Aşı olmuş ya da test sonucu negatif çıkan vatandaşlar, karşılıklı olarak her iki ülkeyi ziyaret edebilecek. Bu durum, iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerine ivme kazandıracaktır" dedi.