Tombik oyunu nasıl oynanır kısaca?

İçindekiler:

  1. Tombik oyunu nasıl oynanır kısaca?
  2. Mendil kapmaca nasıl bir oyun?
  3. Tombik oyunun kuralları nelerdir?
  4. Çanak Çömlek Oyunu Nasıl Oynanır?
  5. Iki kişilik oyunlar neler?

Tombik oyunu nasıl oynanır kısaca?

Oyunda iki takım vardır; ebe olan ve atıcı takım. Amaç belirlenmiş olan mesafede bir daire merkezinde dizilen taşları devirmektir. Atıcı takım kuleyi topla vurarak dağıttığında top ebe takıma geçer ve atıcı takım kuleyi tekrar oluşturmaya çalışırken ebe takım karşı takım oyuncularını vurmaya çalışır.

Mendil kapmaca nasıl bir oyun?

Mendil kapmaca oyunun; iki grup arasında, mendili her oyuncu kendi grubuna getirip puan kazandırır. Oyunda bir ebe olmak zorundadır. Ebenin görevi ise iki grubun alanlarının tam ortasına konumlanıp, mendili tutmaktır.

Tombik oyunun kuralları nelerdir?

7 tane taş üstüste konur bir takım atıcı seçilir. Atıcı takım 7 taşı devirmeye çalışır. Taşlar devrildikten sonra taşları deviren takım devrilen taşları yeniden dizmeye çalışır. Diğer takım da topla diğer takımdakileri vurmaya çalışır.

Çanak Çömlek Oyunu Nasıl Oynanır?

Karşı gruptan bir kişi elindeki uzun sopayı önceden açılan çukurun üzerine yatay olarak koyar. Oyuna ilk başlayan kişi önceden çizilen çizgiden elindeki küçük sopayı çukur üzerindeki sopaya atar. Vurur ise oyuna başlar. Elindeki büyük sopa ile küçük sopayı havaya kaldırır ve vurur.

Iki kişilik oyunlar neler?

Evde İki Kişilik Oyunlar Nelerdir? Aile İle Oynanacak 2 Kişilik Oyunlar

  • 1.