Komşu bahçe duvarı yüksekliği ne kadar olmalı?

İçindekiler:

  1. Komşu bahçe duvarı yüksekliği ne kadar olmalı?
  2. Duvar kalınlığı kaç cm olmalı?
  3. Emsale esas alan ne demek?
  4. Emsal harici alan ne demek?
  5. Emsal KAKS TAKS nedir?

Komşu bahçe duvarı yüksekliği ne kadar olmalı?

Madde 55'te şu açıklama yer alıyor: “Bahçe duvarlarının yüksekliği, binaların yol tarafındaki cephe hatlarının önünde 0.

Duvar kalınlığı kaç cm olmalı?

İç Duvar min. 10 cm kalınlığında çizilir. Dış duvarlar min. 20 cm kalınlığında çizilir. Page 4 Page 5 • Dış ölçüler, dıştan bina cephesine doğru: 1.çizgide blok ölçüsü, 2. çizgide cephe hareketleri, 3. çizgide taşıyıcı akslar, 4. çizgide doluluk ve boşluklar, olmak üzere düzenlenir.

Emsale esas alan ne demek?

Emsale Esas Alanlar Konumuzun bir diğer başlığı emsale esas alanlardır. Bu alanlar ise yapı toplam alanından emsal harici alanlar ve Emsal esas alanın %30'u kadar emsal harici bırakılabilecek alanların çıkarılmasıyla elde edilir.

Emsal harici alan ne demek?

. Konut yapılarında bodrum katlarda ve diğer katlarda yapılması durumunda emsal hesabına dahildir. ... Konut dışı kullanımlarda bu kullanımların bodrum katlarda yapıldığı takdirde 100 m2 yi aşmayan kısımları %30 hesabına dahil edilmeksizin emsal harici, aşan kısımları ise %30 dahilinde emsal harici alandır.

Emsal KAKS TAKS nedir?

TAKS: Taban alanı katsayısıdır. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösterir. KAKS: Kat alanı katsayısıdır. Başka bir adı da “Emsal”dir.