Los Angeles ismi nereden gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Los Angeles ismi nereden gelmiştir?
  2. Philadelphia ismi nereden geliyor?
  3. Filedelfiya nereye bağlı?
  4. Philadelphia ismini nereden aldı?
  5. Alaşehirin eski adı nedir?
  6. Alaşehir ilçesi nereye bağlı?
  7. Manisa Şehzadeler Turgutlu arası kaç km?

Los Angeles ismi nereden gelmiştir?

4 Eylül 1781 tarihinde İspanya kontrolündeki Meksika tarafından keşfedilen şehir (her ne kadar Kızılderililer uzun süredir orada yaşasa da) Los Angeles 4 Nisan 1850 tarihinde Kaliforniya'nın bir parçası olmuştur. İsmi İspanyolcadan gelmektedir ve Melekler Şehri manasını taşımaktadır.

Philadelphia ismi nereden geliyor?

M.Ö. 189 yılında Pergamon Kralı II. Eumenes tarafından kurulan Philadelphia kenti -günümüzde Manisa'nın Alaşehir ilçesi sınırlarında- kralın sevgili kardeşi, Antalya'nın kurucusu II. Attalos'un unvanı olan Philadelphus'tan alır adını. Bu sözcük Eski Yunanca'da 'kardeşini seven kişi' anlamına gelir.

Filedelfiya nereye bağlı?

Philadelphia, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya Eyaleti'nin en doğusunda bulunan eyaletin en büyük, ABD'nin ise 5. büyük şehridir. ABD'nin ilk başkentidir. 1790-1800 yılları arasında başkentlik yapmıştır.

Philadelphia ismini nereden aldı?

Doğu Roma İmparatorluğu zamanında "Philadelphia" olarak bilinen yerin günümüzdeki adı hangisidir? Doğu Roma İmparatorluğu zamanında “Philadelphia” olarak bilinen yerin günümüzdeki adı Alaşehir şehirdir.

Alaşehirin eski adı nedir?

Alaşehir Pergamon Kralı II. Attalos (MÖ 150-138) tarafından kurulmuş olup, o dönemdeki ismi Filadelfiya'dır. Bergama Krallığı zamanında önemli bir kent olan Filadelfiya, Roma döneminde de önemini korumuştur.

Alaşehir ilçesi nereye bağlı?

Alaşehir Ege Bölgesi'nde Bozdağların Kuzeye bakan yönünde üç tepeler üzerine kurulmuştur. Manisa iline bağlı, yüzölçümü 977 km2 olan bir ilçedir. Batısında Salihli, doğusunda Sarıgöl ve Eşme ilçeleri güneyden Nazilli ve Kuyucak, kuzeyden ise Kula ilçeleri ile çevrilidir.

Manisa Şehzadeler Turgutlu arası kaç km?

Manisa Turgutlu Şehzadeler arası mesafe, Manisa Turgutlu Şehzadeler yol haritası, Manisa Turgutlu Şehzadeler kaç saat kaç km. Manisa Turgutlu Şehzadeler arası mesafe : 37 kilometre.