Sad ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Sad ne anlama gelir?
  2. Karib olmak ne demek?
  3. Malül olmak ne demek?
  4. Tevcih nedir ne demek?
  5. Malül ne demek TDK?
  6. Kimler malul sayılır?
  7. Maluliyet HK ne demek?

Sad ne anlama gelir?

Türkçe İngilizce sözlükte arama yapmak için ise tıklayabilirsiniz. s. kederli, üzgün, mahzun, gamlı; hazin, acınacak, esef edilecek; keder verici, kasvetli; bedbaht; hayırsız, yetersiz; çok kötü. sad sack A.B.D., (argo) miskin. sadly z. kederle, hüzünle.

Karib olmak ne demek?

KARİB Nedir Anlami KARİB: Çok yakın. Yerce ve mekânca uzak olmayan. * Yakın hısım.

Malül olmak ne demek?

MÂLÛL. (ﻣﻌﻠﻮﻝ) sıf. (Ar. 'illet “hastalık”tan ma'lūl) Hasta, sakat, illetli: Allah o kadar ki gayr-i mes'ûl / Etmiş beni şefkatimle mâlûl (Tokadîzâde Şekip'ten).

Tevcih nedir ne demek?

Arapça kökenli tevcih kelimesi "Yöneltme" veya "Aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme." anlamlarına gelmektedir.

Malül ne demek TDK?

sf. (ma:lul, l'ler ince okunur) 1. Sakat (kimse): “Ben, belki artık malulüm belki ömrümün sonuna kadar böyle kalacağım.” -N.

Kimler malul sayılır?

Kamu görevlileri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü, kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılır.

Maluliyet HK ne demek?

Kişinin %100 olarak kabul edilen vücut bütünlüğündeki eksiklik oranı maluliyet derecesi olarak ifade edilir. Kişinin bir ya da birden fazla organ ya da sisteminde en az % 20 ve üzeri eksiklik olması hali günlük yaşamına kısıtlılık olarak yansır.