Sorgum dönüme kaç kilo verir?

İçindekiler:

  1. Sorgum dönüme kaç kilo verir?
  2. Sudan otu yılda kaç defa biçilir?
  3. Sudan otu kaç günde yetişir?
  4. Şeker Sorgumu dönüme kaç kilo verir?
  5. Sudan otu kaç yıllık?
  6. Sorgum otu nedir?
  7. Şeker Sorgunu kaç günde yetişir?
  8. Sudan otuna hangi gübre atılır?
  9. Şeker Sorgumu sudan otu aynı mı?
  10. Şeker Sorgumu tohumu ne kadar?
  11. Ryegrass kaç günde biçilir?

Sorgum dönüme kaç kilo verir?

Şayet ekim serpme olarak yapılacaksa kullanılacak tohum miktarı P oranında arttırılabilir. Dönüm başına 25 kg.

Sudan otu yılda kaç defa biçilir?

Sorgun ve Sudanotu uygun yetişme koşullarında 6-7 kez biçilir ve toplam olarak 8-10 ton/da yeşil ot verebilir. Toprak Hazırlığı: Genel olarak mısır bitkisinin toprak istekleri ile aynıdır. Şekil olarak da mısır bitkisine benzemektedir.

Sudan otu kaç günde yetişir?

Sorgum sudan otu verimi; mevsimde 3-5 defa biçim yapılabilmektedir. 45 günde ilk biçime ulaşmaktadır. %8-14 besin ihtiva eder. Dekardan 6-14 ton arası yeşil ot hasat edilmektedir.

Şeker Sorgumu dönüme kaç kilo verir?

Bitki 25-30 cm boya ulaştığında üzerine dekara 10 kg Üre verilir. Bitki öz suyu şeker tadını verince slaj yapılır.

Sudan otu kaç yıllık?

Bol yaprak ve kardeş meydana getirir. Boy 0,8-2 metre arasında olduğu için çayır otu, kuru ot ve silaj yemi olarak yetiştirilmeye elverişli bir bitkidir. Çiçek topluluğu açık salkım olup, tek yıllıktır. Dünyada ilk defa sudan otu çeşidi, 1915 ler de ortaya çıkmıştır.

Sorgum otu nedir?

Sorgum, boyu 3 metreye kadar ulaşabilen buğdaygiller ailesine ait bir yem bitkisidir. Sıcağa ve kurağa dayanıklı bir bitki olup, toprak ayırt etmemektedir.

Şeker Sorgunu kaç günde yetişir?

Ekimde tohum miktarı elle serpmede 4-5kg , mibzerle ekimde 2.5 - 3,5 kgdır. Uygun ekim derinliği 1.5-2 cm'dir. Ekimden 40-45 gün sonra ilk biçime gelir.

Sudan otuna hangi gübre atılır?

Bol yeşil ot verimi için özellikle azot ihtiyacı karşılanmalıdır. Sudan otunda gübre özellikle toprak analizi yapıldıktan sonra tavsiye edilmekle birlikte ortalama olarak %16-18'lik süper fosfat gübresinden dekara 25-30 kg, %21'lik amonyum sülfat gübresinden ise dekara 30-40 kg'dan az olmamak üzere verilmelidir.

Şeker Sorgumu sudan otu aynı mı?

BMR (Brown Mid Rib) günümüzde Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak kullanılan yeni Sorgum Sudan otu türüdür. Şeker oranı normal türlere göre daha yüksek, bol sulu ve yüksek verimli tek yıllık bir yem bitkisidir. ... Otu lezzetli, kaliteli ve besleyicidir.

Şeker Sorgumu tohumu ne kadar?

Fiyat: 39,90 TL.

Ryegrass kaç günde biçilir?

Kuru arazide 2-3 kez sulu arazide 5-6 kez biçilir. İlk biçim ekim tarihinden 35-40 gün sonra olur. Sonrasında her 20 günde bir biçilir. Bir biçimde dekerdan 2.5- 3 ton yeşil ot alınır.