2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman olacak?

İçindekiler:

  1. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman olacak?
  2. Recep Tayyip Erdoğan ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaç oy aldı?
  3. 2014 seçimleri hangi tarihte oldu?
  4. 2018 Cumhurbaşkanı adayları kimler?
  5. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne kadar oy almak gerekir?
  6. Recep Tayyip Erdoğan yüzde kaç oyla cumhurbaşkanı oldu?
  7. Cumhurbaşkanlığına kimler aday?
  8. Cumhurbaşkanlığı seçimi salt çoğunluk nedir?
  9. Cumhurbaşkanı Secilmek icin yüzde kaç oyla?

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman olacak?

2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını belirlemek için 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanının doğrudan halk oyuyla seçildiği ilk seçimdir.

Recep Tayyip Erdoğan ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde kaç oy aldı?

Bu değişiklik sonrasındaki ilk cumhurbaşkanlığı seçimi 10 Ağustos 2014'te gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını koyan Erdoğan, seçimlerin ilk turunda aldığı Q,79'luk oy oranıyla ikinci tura gerek kalmadan ülkenin 12. cumhurbaşkanı seçildi.

2014 seçimleri hangi tarihte oldu?

2014 Türkiye yerel seçimleri, bilinen adıyla 2014 Türkiye Cumhuriyeti yerel seçimleri, resmî adıyla Mahalli İdareler Genel Seçimleri, tarihinde yapılan ve Türkiye sınırları içindeki yerel yönetimlerin belirlendiği bir seçimdir.

2018 Cumhurbaşkanı adayları kimler?

Görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına bir kez daha aday oldu. Selahattin Demirtaş ikinci defa aday olur iken Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek de seçimde cumhurbaşkanı adayı olduklarını duyurdular. Seçimi ilk turda oyların salt çoğunluğunu alan Erdoğan kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne kadar oy almak gerekir?

Adaylık ve Seçimi (Madde 101) Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir.

Recep Tayyip Erdoğan yüzde kaç oyla cumhurbaşkanı oldu?

Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez halk oylamasıyla 1. turda %51,79 oyla cumhurbaşkanı seçildi.

Cumhurbaşkanlığına kimler aday?

Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir. Cumhurbaşkanı seçilen milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.

Cumhurbaşkanlığı seçimi salt çoğunluk nedir?

(1) Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday, Cumhurbaşkanı seçilir. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci Pazar günü ikinci oylama yapılır. ... Geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilir.

Cumhurbaşkanı Secilmek icin yüzde kaç oyla?

Adaylık ve Seçimi (Madde 101) Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir.